Novosti

14/05/2010

Sa(n)jam knjige - Potpisan ugovor o poslovnoj suradnji

U prostorijama Komunalne palače održana je konferencija za medije povodom potpisivanja ugovora o poslovnoj suradnji između Grada Pule, Istarske županije, Zagrebačke banke i Udruge Sa(n)jam knjige u Istri. Ugovor su potpisali gradonačelnik Boris Miletić, župan Ivan Jakovčić, direktor Zagrebačke banke Valter Šarić i predsjednica Udruge Sa(n)jam knjige u Istri Magdalena Vodopija.

Gradonačelnik Miletić je uvodno rekao kako je ovo novi vjetar u leđa organizatorima Sajma da realiziraju Program u željenom obliku, koji je kao i do sada prepoznatljiv u Hrvatskoj ali i šire. Izuzetno mu je drago da su u sinergiji s Istarskom županijom i Zagrebačkom bankom u mogućnosti podržati postojanost jedne tako velike manifestacije, koja se već 15 godina za redom održava u prosincu u gradu Puli. Zahvalio se ujedno kreativnom timu Sajma koji svojim radom promovira Sajam i Pulu uopće.

Direktor Regionalnog centra Istra Zagrebačke banke Valter Šarić istaknuo je zadovoljstvo jer će  Zagrebačka banka tri godine biti glavni sponzor sajma koji je Pulu pretvorio u jedan od centara knjige u Hrvatskoj. Zagrebačka banka u svojem je programu društveno odgovornog poslovanja posebno orijentirana na kulturne projekte, a sajam koji ujedno promovira i potiče razvoj lokalne zajednice ima osobit značaj, ali i veliki potencijal. "Iako je prepoznatljivost sajma knjige u Istri već prerasla granice Hrvatske, nadamo se da će uz pomoć partnerske potpore Zagrebačke banke sajam i dalje rasti i afirmirati se kao međunarodno mjesto susreta ljubitelja knjige i promicanja književne umjetnosti", rekao je Šarić.

Predsjednica Udruge Sajma knjige u Istri Magdalena Vodopija zahvalila se Gradu Puli, Istarskoj županiji i Zagrebačkoj banci na potpori koju će u naredne tri godine pružati ovom Sajmu. Zahvale su bile upućene i pročelniku za kulturu Istarske županije Vladimiru Torbici, kao i pročelniku Kabineta župana Miodragu Čerini te voditeljici odsjeka za kulturu Grada Pule Lidiji Musi koji su svojim zalaganjem i radom pridonijeli sastavljanju ugovora i budućoj suradnji. Uz zahvale svojim suradnicima i kreativnom timu, najavila je nadolazeći 16. Sa(n)jam knjige u Istri koji će se ove godine održavati u razdoblju od 3. do 12. prosinca. Ovogodišnja tema sajma je Knjiga i film. Kroz spajanje ovih dvaju medija, dviju umjetnosti, stvara se mogućnost novih umjetničkih dosega i daje se nova dimenzija samom događanju. Vodopija je istaknula kako su neki od najznačajnijih autora već potvrdili svoj dolazak, među kojima je izraelska književnica Zeruya Shalev, njemačka redateljica Maria Schrader, portugalski pisac Jose Agualusa, bugarski pisac Alek Popov i filmski redatelj Dušan Makavejev.

Župan Ivan Jakovčić je rekao kako će Istarska županija uvijek podržati i pružiti pomoć ovako značajnim projektima i manifestacijama, jer su upravo to projekti koji čine život i pozitivno utječu na kvalitetu življenja.