Novosti

17/05/2010

Vrtić na Velom Vrhu i objava Jedinstvenih upisa djece u dječje vrtiće

Povodom izgradnje vrtića na Velom Vrhu i objave Jedinstvenih upisa djece u dječje vrtiće na području grada Pule održana je konferencija za medije na gradilištu na Velom Vrhu kojoj su nazočili gradonačelnik Boris Miletić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić, pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elena Puh Belci, ravnateljica Dječjih vrtića Pula Mariza Kovačević, ravnateljica Rin Tin Tina Tamara Brussich i Anto Glavaš, voditelj projekta i predstavnik izvođača radova poduzeća Strabag d.o.o..

Miletić je istaknuo kako su danas započeli objedinjeni upisi za djecu u vrtiće, te ujedno izrazio zadovoljstvo  napretkom radova na izgradnji škole i vrtića. Nakon osam godina, gradi se novi vrtić u Puli koji će primiti pet novih vrtićkih skupina djece. Gradonačelnik je pritom rekao kako se Usvajanjem novog Pravilnika o upisima, svoj djeci nude isti uvjeti i jednak tretman, bilo da je riječ o upisu u gradski ili privatni vrtić na području grada Pule. Zahvalio se tvrtki Strabag koja vodi cijeli projekt i najavio da će u devetom mjesecu ove godine, u novu školu i vrtić krenuti djeca s tog područja.

Anto Glavaš je napomenuo kako su ušli u fazu završnih radova, ovaj tjedan će se u potpunosti postaviti podovi, a potom slijedi ugradnja stolarije te u konačnici i opremanje vrtića. Iako im vrijeme ne ide na ruku, Glavaš je napomenuo da će za dva mjeseca biti uređeno parkiralište kao i okoliš vrtića i škole, te će objekt biti pravovremeno završen.

Mariza Kovačević je istaknula kako će se vrtićke skupine iz "starog" vrtića Veli Vrh prebaciti u novi objekt, a jasličke skupine će ostati tamo. Time se proširuje kapacitet jaslica, što predstavlja olakotnu okolnost za svu djecu koja su još na listi čekanja, čime će se u potpunosti zadovoljiti potrebe tog segmenta. U novim prostorima pridružit će im se i jedna vrtićka skupina Rin Tin Tin-a.

Tamara Brussich se zahvalila Gradu Puli na iskazanom senzibilitetu za roditelje i djecu koja su odabrali predškolski odgoj na talijanskom jeziku. Dodala je kako postoji veliki interes roditelja djece sa područja Velog Vrha i Štinjana da ih upišu upravo u novom objektu.

Podsjetimo, započeli su upisi djece u pulske vrtiće na četiri upisna mjesta, a na raspolaganju su i kapaciteti novoizgrađenog vrtića na Velom Vrhu, gdje će biti ukupno pet vrtićkih skupina, četiri na hrvatskom i jedna na talijanskom jeziku, odnosno mjesta za 120 djece.