Novosti

18/05/2010

Održana tiskovna konferencija o donesenim aktima Gradonačelnika

Gradonačelnik Boris Miletić je uz nazočnost gradskih pročelnika održao konferenciju za medije o aktima donesenim u razdoblju od 1. svibnja do 17. svibnja 2010. godine.

U navedenom je razdoblju je doneseno ukupno dvadesetdva akta, među kojima su Zaključak o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Pravilnika o upisu djece u Predškolsku ustanovu Dječji vrtići Pula i Zaključak o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Pravilnika o upisu djece u Predškolsku ustanovu - Istituzione prescolare Rin Tin Tin Pula Pola. Oba Zaključka odnose se na utvrđivanje kriterija, načina i uvjeta upisa djece u predškolske ustanove u vlasništvu Grada (Dječji vrtići Pula i PU na talijanskom jeziku - Rin Tin Tin), sve sukladno Izmjenama i dopunama Obveznih uputa usvojenih 21. travnja ove godine.

Usvojene su i odluke o imenovanju članova Povjerenstva za provođenje upisa u dječje vrtiće, također sukladno Obveznim uputama, te o imenovanju još dva pridružena člana, odnosno predstavnika dječjih vrtića u vlasništvu drugih osnivača, s ciljem ubrzanja procesa obrade zahtjeva.

Nadalje, donesen je Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o izmjeni Odluke o mjerilima i kriterijima za financiranje redovitih programa u predškolskim ustanovama čiji je osnivač Grad Pula. Odluka je iz djelokruga Gradskog vijeća, a prijedlogom Odluke cijena mjesečne subvencije korisnika usluga (roditelja) ostaje nepromijenjena. Za vrijeme korištenja godišnjeg odmora u trajanju do 22 dana neprekidno, utvrđena je subvencija u iznosu od 50% pune cijene.

Donesen je i Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o iznosima sufinanciranja programa predškolskog odgoja. Odluka je iz djelokruga Gradskog vijeća, a utvrđena mjesečna subvencija roditelja ista je bez obzira koji vrtić dijete pohađa, tako da roditelji mogu slobodno birati gdje žele upisati svoje dijete.

Donesena je i Odluka o organizaciji i načinu financiranja Programa produženog boravka u osnovnim školama kojih je osnivač Grad Pula. Ovom Odlukom utvrđuju se organizacija i način financiranja Programa produženog boravka u svim osnovnim školama koje za to imaju prostorne uvjete. Broj razrednih odjeljenja koji se organizira u pojedinoj osnovnoj školi utvrđuje se Programom javnih potreba, a prednost imaju učenici prvih i drugih razreda osnovne škole (ukoliko se prijavi veći broj učenika).

Donesen je Zaključak o davanju suglasnosti društvu Pula Herculanea d.o.o. Pula na promjenusmanjenja cijene komunalne usluge komunalne djelatnosti crpljenja, odvoza i zbrinjavanja fekalija iz septičkih jama cisternom od 12 m³. Cijena je smanjena s 359,55 kn s PDV-om na 230,00 kn s PDV-om (za 129,55 kn).

Usvojen je i Zaključak o izmjeni i dopuni Zaključka o organiziranju manifestacija, kojim  se odobrava zauzimanje javne površine radi odvijanja manifestacija - "Kupujmo hrvatsko" na Karolini i "Kaštanjerske fešte", povodom dana MO Kaštanjer.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 1. svibnja do 17. svibnja 2010. dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.