Novosti

19/05/2010

Nastavlja se gradnja na gradskom stadionu Aldo Drosina

Građevinske tvrtke Osijek Koteks i Dalekovod, koje su se žalile na ponovljenom natječaju za drugu fazu dovršetka izgradnje Gradskog stadiona "Aldo Drosina", odustale su od žalbenog procesa, što omogućuje državnoj komisiji da po hitnom postupku potvrdi odabir natječaja, a to bi se moglo dogoditi već sljedeći tjedan. Na sjednici Gradskog vijeća, koja je najavljena za kraj mjeseca, tražit će se suglasnost za financijsko opterećenje Javne ustanove Pula sport nakon čega bi počeli radovi finalizacije "Drosine".

Ravnatelj Javne ustanove Pula sport Mario Peruško je rekao kako se ovaj obrat dogodio nakon mukotrpnih pregovora s navedene dvije građevinske tvrtke, koje su na koncu odustale od žalbi. Istaknuo je da Pula ne može biti kriva za krizu i manjak posla na građevinskom tržištu i da se žalbama neće postići ništa osim ugrožavanja realizacije projekta. Njihove žalbe nisu imale osnove jer su im ponude ionako bile nevaljale.

Osječka tvrtka žalila se na natječaju za grupu radova koji su obuhvaćali izgradnju krovišta nove zapadne tribine i pomoćnog igrališta s umjetnom travom, odnosno nabavu i montažu agregata te uređenja okoliša stadiona, dok se Dalekovod žalio za grupu radova koja obuhvaća reflektore stadiona i kompletnu preostalu svjetlotehniku. Za obje grupe radova izabran je varaždinski Zagorje Tehnobeton, koji je sagradio i novu zapadnu tribinu. Krov tribine, pomoćno igralište, okoliš i agregat investicija su vrijedna 10,6 milijuna kuna, a reflektori će koštati 3,8 milijuna kuna.

Treća grupa radova, sanacija postojećih tribina, vrijedna 789 tisuća kuna, koju će izvoditi tvrtka Antirost iz Delnica, mogla bi početi već sljedećeg tjedna, dok su četiri ponude na natječaju za razglas poslane u nadležni zavod na ispitivanje kvalitete, a natječaj za videonadzor je još uvijek u tijeku. U dovršetku stadiona jedini sporan ostaje natječaj za dobavu i montažu gotovo deset tisuća sjedalica, o čemu će odluku donijeti Državna komisija.