Novosti

31/05/2010

Održana tiskovna konferencija o donesenim aktima Gradonačelnika

Gradonačelnik Boris Miletić je uz nazočnost gradskih pročelnika održao konferenciju za medije o aktima donesenim u razdoblju od 18. do 28. svibnja 2010. godine.

U navedenom je razdoblju doneseno ukupno dvadeset i pet akata, među kojima i prijedlog Zaključka koji se odnosi na odabir najpovoljnije ponude za ustupanje radova postavljanja rasvjete na Gradskom stadionu (stupovi i svjetlotehnika), kao i radova na izgradnji II faze Gradskog stadiona (agregat, krovište i okoliš). Donesen je i prijedlog Odluke o izboru članova Savjeta mladih Grada Pule kojeg je utvrdio Odbor za statut i druge opće akte Gradskog vijeća Grada Pule. Donesen je Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o organiziranju prometne jedinice mladeži za 2010. godinu kojom se predlaže organiziranje prometne jedinice mladeži i u 2010. godini kao što se čini svake godine. Međutim, ove godine je smanjen broj pripadnika na pet studenata (u mjesecima lipanj, srpanj, kolovoz i rujan) budući da je Grad oformio prometno redarstvo koje će tijekom lipnja početi obavljati svoje zadatke u reguliranju prometa.

Donesen je Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o plaći i drugim pravima Gradonačelnika i zamjenika Gradonačelnika iz radnog odnosa. Sukladno obvezi utvrđenoj Zakonom o plaćama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj), predložena je Gradskom vijeću Odluka kojom se određuje osnovica i koeficijent za obračun plaće dužnosnika u Gradu, u cijelosti poštujući ograničenja i rokove određene Zakonom.

Donesena je Odluka o izmjenama i dopunama Plana rasporeda kioska za Grad Pulu. Izmjene i dopune Plana trebaju omogućiti provedbu postave kioska koji služe za obogaćivanje turističke ponude unutar kompleksa turističkih naselja, autokampova, kao i ponude unutar bolničkih i sportskih kompleksa, trgovačkih centara i sličnih gradskih površina.

Donesen je Zaključak o izmjenama i dopunama Zaključka o davanju suglasnosti na Zaključak Povjerenstva za ljetne programe u Amfiteatru. Ovim Zaključkom se dopunjava zaključak od 12. travnja 2010. godine, pa se tako mijenja datum održavanja programa Kazališta Ulyssis, zbog otkazivanja se briše datum održavanja koncerta Sade, a dodaju se novi termini održavanja koncerata u kolovozu (Joss Stone i Solomon Burke, Toni Cetinski, Zlatan Stipišić Gibonni). Donesena je i Odluka o uvođenju nove organizacije prometa na Monte Zaru u Puli, i to na način da se u pojedinim ulicama uvede jednosmjerni promet te slijedom toga uvođenje parkiranja na dijelu kolnika.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 18. do 28. svibnja 2010. dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.