Novosti

01/06/2010

Održan prijem učenika Škole za odgoj i obrazovanje Pula

Gradonačelnik Boris Miletić i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić primili su učenike Škole za odgoj i obrazovanje Pula u pratnji ravnateljice Gordane Hosni i profesorica Višnje Popović, voditeljice školskog športskog društva i trenerice za srednju školu i Pavline Miljković, trenerice za osnovnu školu.

Učenici su tijekom školske godine 2009./2010. na Državnom prvenstvu Hrvatske u plivanju za učenike s intelektualnim poteškoćama u Tuheljskim toplicama 2009. godine i Državnom prvenstvu školskih sportskih društava u Crikvenici 2010. godine osvojili sljedeća odličja:

Ivan Mecanović  osvojio je 1. mjesto u disciplini skok u dalj sa zaletom i 4. mjesto u trčanju na 100 m;
Sanja Masatović  osvojila je 2. mjesto u disciplini bacanje loptice u dalj i 2. mjesto u trčanju na 100 metara;
Denis Fero osvojio je dva četvrta mjesta i to u disciplinama trčanje na 400 m i bacanje loptice u dalj:
Alen Kvakić osvojio je 2. mjesto u trčanju na 400 m i 4. mjesto u bacanju loptice u dalj; te 3. mjesto u plivanju na 25 m slobodnim stilom;
Matea Zebec osvojila je 2. mjesto u skoku u dalj s mjesta i 3. mjesto u disciplini trčanje na 300m;
Zlatko Mišković osvojio je 11. mjesto u trčanju na 100 m i 7. mjesto u skoku u dalj s mjesta.

Gradonačelnik je rekao da je izuzetno počašćen ovom posjetom te čestitao učenicima na postignutim rezultatima. Naveo je da u našem gradu odrastaju izuzetni sportaši i naglasio da upravo ovi učenici jesu i mogu biti primjer drugima jer dokazuju da čovjek radom i upornošću uvijek može postići ono što želi.

Ravnateljica škole, gđa. Gordana Hosni, rekla je da su ovi učenici samo neki od svih onih koji se bave sportskim aktivnostima u njihovoj školi. Ujedno je navela da Škola za odgoj i obrazovanje Pula školarcima pruža mogućnost sudjelovanja i u mnogobrojnim drugim aktivnostima kojima prezentiraju ustanovu i naš grad.

Ovom su prigodom razmijenjeni i prigodni pokloni. Gradonačelniku je uručena ručno izrađena keramika, rad učenika školske likovne radionice, dok je gradonačelnik učenicima poklonio električni pikado koji će ih uveseljavati u slobodno vrijeme.