Novosti

04/06/2010

Nastupni posjet veleposlanika Države Izrael kod Gradonačelnika Borisa Miletića

Gradonačelnik Boris Miletić primio je u prostorijama Komunalne palače Yossi Amranija, veleposlanika države Izrael koji je u nastupnom posjetu Gradu Puli. Miletić je u prijateljskom i otvorenom  razgovoru istaknuo da mu je čast i zadovoljstvo ugostiti veleposlanika Izraela te je zahvalio veleposlaniku na podršci koju izraelsko veleposlanstvo pruža gradu Puli u kulturnim projektima. Ove je godine izraelsko Veleposlanstvo podržalo nekoliko projekata iz područja kulture kao što su Sajam knjige i PUF. Istaknuo je zadovoljstvo što se suradnja između Izraela i Hrvatske intenzivira.

Gradonačelnik Miletić upoznao je veleposlanika s aktualnim stanjem u gospodarstvu i pokrenutim infrastrukturnim projektima u gradu Puli, od izgradnje kanalizacije, plinofikacije, izgradnje prometnica kao i  projektima koji uključuju uljepšavanje i razvijanje zelenih površina te konačnim vraćanjem Pule moru. Osim toga bilo je razgovora i o mogućim poboljšanjima gospodarske suradnje, kako na području turizma gdje postoji potencijal da izraelski turisti u većem broju dolaze u Hrvatsku, tako i kroz investicije od kojih su neke već pokrenute u gradu Puli. Razgovarali su i o mogućnosti korištenja znanja i iskustva koje Izrael posjeduje u komunalnim projektima poput pročišćavanja otpadnih voda.

Yossi Amrani se zahvalio gradonačelniku na gostoprimstvu te je istaknuo kako su ovaj, prvi sastanak fokusirali na kulturnu i gospodarsku suradnju. Izrael će sudjelovati u kulturnim projektima kako bi prezentirao svoju kulturu na ovim prostorima te uspostavio most između dvije zemlje i naroda.