Novosti

04/06/2010

Postavljanje spomen ploče na vanjskom košarkaškom igralištu Stoja

U Komunalnoj palači održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt oživljavanja lika i djela Dražena Petrovića. Najavljeno je postavljanje spomen ploče na vanjskom košarkaškom igralištu Stoja u Puli te njegovo preimenovanje u "Igralište Dražena Petrovića". Konferenciji su nazočili pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Luškić, predsjednik košarkaškog Saveza Istarske županije Alen Benković, ravnateljica OŠ Stoja Vicka Marić i član KK Stoja Damir Medančić.

Erik Lukšić je istaknuo kao se djeca i mladi trebaju usmjeravati prema sportu, te da se samo radom trudom, zalaganjem i odricanjem postižu vrhunski rezultati. Ujedno se zahvalio poduzećima Cestama d.d., Pulaparkingu d.o.o., Herculanei d.o.o. te Istracementu na sudjelovanju u pripremi ovog događaja.

Davne 1983. godine, dok je Dražen Petrović bio vojni ročnik na Muzilu, nastupao je na terenu na Stoji, stoga je odlučeno teren nazvati njegovim imenom. Benković je istaknuo da jedino Šibenik i Zagreb imaju privilegiju da vanjski tereni nose ime ponajboljeg, ako ne i najboljeg europskog košarkaša, Dražena Petrovića. Rekao je kako imamo čast obilježiti jednu košarkašku veličinu što je ujedno poticaj za razvoj košarke u Puli i Istri. Svečano postavljanje spomen ploče održat će se u nedjelju, 6. lipnja 2010 godine u 10.00 sati na vanjskom košarkaškom igralištu Stoja u Puli. Događaj će zaokružiti prijateljska košarkaška utakmica između dječaka KK Pula 1981 i KK Stoja. Na poluvremenu utakmice, u suradnji s Istarskom županijom, organizirat će se turnir u gađanju trica pod nazivom "Baci drogu u koš", na kojem će sudjelovati istarski košarkaški klubovi.

Nakon utakmice slijedi svečano otvorenje terena te otkrivanje spomen ploče, koju će otkriti Biserka Petrović. Tim je povodom Biserka Petrović dozvolila da se brončani otisak sportske obuće Dražena Petrovića ugradi u kamen uz igralište.