Novosti

07/06/2010

Prijem predsjednika Saveza sportske rekreacije "Sport za sve"

Gradonačelnik Boris Miletić primio je u Komunalnoj palači predsjednika Saveza sportske rekreacije "Sport za sve" prof. dr. Vladimira Findaka,  autora knjige "Blagodati nordijskog hodanja" i člana kluba rekreativaca u prirodi "Istra" Pula, Savu Ilića, tajnika Radničko sportskog društva Uljanik Gorana Vrbanca te predsjednika kluba rekreativaca "Istra" Pula Maria Peruška, direktoricu TZ Pula i dosadašnju predsjednicu Kluba rekreativaca u prirodi Istra Pula Sanju Cinkopan i tajnika Saveza sportske rekreacije Istarske županije Vjekoslava Jozanovića u svrhu promicanja sportsko-rekreacijskih aktivnosti.

Gradonačelnik Miletić zaželio je profesoru Findaku dobrodošlicu u Pulu, naglasivši da je konstatacija 'zdrav duh u zdravom tijelu' bitna, te vjeruje da će svatko tko drži do sebe uvijek pokušati naći vremena kako bi učinio dobro za svoje zdravlje. Profesor Findak je zahvalio na prijemu te pozdravio sve nazočne u ime Saveza te u svoje osobno, istaknuvši da je zdravlje najvažnije, jer bez zdravlja sve je drugo bezvrijedno. Pohvalio je rad, trud i zalaganje svih ljudi koji su pomogli promicanje rekreativnog bavljenja sportom koje je uključilo niz aktivnosti: od postavljanja pješačkih staza do edukacija o korisnosti pješačenja kako za ljude starije životne dobi tako i za najmlađe. Istaknuo je također i važnost potpore koju pružaju Grad Pula, Istarska županija, TZ Pule i Savez sportova, jer Istra i Pula se mogu pohvaliti da prednjače u educiranju, animiranju i realizaciji rekreativnog bavljenja sportom. Mapa pješačkih staza je izrađena prije sedam godina, a prije dvije godine se počelo sa nordijskim hodanjem u Šijanskoj šumi.

U sklopu promocije rekreativnog bavljenja sportom večeras u Domu sportova "Mate Parlov" u Puli u 18.00 sati održat će se promocija knjige "Blagodati nordijskog hodanja", autora Save Ilića.