Novosti

09/06/2010

Nastavlja se izgradnja stadiona Aldo Drosina

Uvođenjem izvođača u posao, varaždinske građevinske tvrtke Zagorje Tehnobeton, započela je posljednja faza dovršetka izgradnje Gradskog stadiona "Aldo Drosina", nakon čega bi Pula konačno trebala dobiti moderan sportski kompleks. Ugovori s izvođačem su potpisani od strane  Javne ustanove Pula sport po odobrenju Gradskog vijeća Grada Pule.

Završna faza dovršetka stadiona obuhvaća izgradnju krovišta nove zapadne tribine, pomoćnog igrališta s umjetnom travom uz uređenje okoliša stadiona, te nabavu i montažu agregata. Radovi prema drugoj potvrdi glavnog projekta obuhvaćaju i ugradnju rasvjetnih stupova s reflektorima i upravljanjem svjetlotehnike.

Varaždinska tvrtka za nastavak izgradnje stadiona izabrana je u ponovljenom postupku prikupljanja ponuda nakon poništenja postupka javnog prikupljanja ponuda od strane Državne komisije za kontrolu postupka javne nabave. I u ponovljenom prikupljanju uslijedile su dvije žalbe, koje su potom povučene, pa daljnjeg odugovlačenja s radovima nema. Ukupna cijena roba, radova i usluga nužnih za dovršetak kompleksa po otvorenim postupcima javnog prikupljanja ponuda niža je od planiranih za oko 12 milijuna kuna, čemu je doprinio način provođenja postupaka, kao i opće stanje na građevinskom tržištu.

Pomoćno igralište izgradit će se na nekadašnjem Staklarevom igralištu, na koje će se postaviti umjetna trava, a koje će mlađi uzrasti moći koristiti za službene utakmice svojih natjecanja. Osim za vježbanje nogometaša svih uzrasta, što će biti od iznimne važnosti za osiguravanje uvjeta za napredak pulskog nogometa, služit će i za rekreaciju. Bit će podijeljeno na tri malonogometna igrališta sa četiri pripadajuće svlačionice u zapadnoj tribini, sanitarnim čvorom te mini tribinama. Ispred sjeverne i južne tribine postavit će se četiri rasvjetna stupa sa 164 reflektora koja će omogućavati jačinu svjetlosti od 1400 lux, potrebnu za snimanje HD kamerama..

S obzirom na značaj ovoga projekta za Grad Pulu mole se stanari okolnih zgrada, te vlasnici i korisnici prostora na Gradskom stadionu za strpljenje i pomoć pri realizaciji kako bi radovi u što kraćem vremenu bili privedeni kraju.