Novosti

10/06/2010

Održana tiskovna konferencija o donesenim aktima Gradonačelnika

Gradonačelnik Boris Miletić je uz nazočnost gradskih pročelnika održao konferenciju za medije o aktima donesenim u razdoblju od 29. svibnja do 9. lipnja 2010. godine.

U navedenom je razdoblju je doneseno ukupno šesnaest akata, među kojima Zaključak o donošenju Plana motrenja, ophodnje, dojave i dežurstva za 2010. Godinu, na rubnim dijelovima Grada, i to u razdoblju od 01. lipnja do 30. rujna, te prema procjeni i u zimsko-proljetnom razdoblju koji je donesen na temelju prijedloga Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pula. Također donesen je Zaključak o usvajanju izvješća o javnoj raspravi o prijedlogu Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja "Molo Carbone". Javna rasprava o prijedlogu Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja "Molo Carbone" održana je u razdoblju od 30. travnja do 14.svibnja 2010. godine. Prijedlog Plana je bio izložen na javni uvid u Upravnom odjelu za prostorno uređenjena oglasnim pločama u sjedištima MO Sv. Polikarp Sisplac, Stoja i Stari grad i na službenim internet stranicama Grada Pule te su bila organizirana dva javna izlaganja (06. svibnja - MO Stoja i 07. svibnja - Komunalna palača). Po pozivu su zaprimljena očitovanja i primjedbe, te sačinjeno Izvješće koje je prihvaćeno i temeljem kojeg je Stručni izrađivač ("AD" Arhitektura i dizajn d.o.o. iz Pule) dužan pripremiti konačni prijedlog Izmjena i dopuna DPU.

Donesena je Odluka o davanju suglasnosti na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu Javne ustanove "Pula Sport" od 12. svibnja 2010. godine. Nužne su izmjene u unutarnjem ustrojstvu JU Pula Sport zbog dovršetka radova na izgradnji Gradskog stadiona za čije održavanje je potrebno, prema procjeni Ustanove, četiri radnika, dakle povećanje za dva u odnosu na broj radnika koji su do sada radili na stadionu, te promjena u organizaciji rada na objektima na način da jedan voditelj organizira rad u dvoranama, a drugi voditelj na nogometnim igralištima.

Donesena je i Odluka o stavljanju van snage Zaključka o organiziranju rave i techno party-a na području Grada Pule. U primjeni  Zaključka o organiziranju rave i techno party-a na području Grada Pule iz 2002. godine primjećeni su problemi, te se taj akt sada stavlja van snage pa će se lokacije i način organiziranja rave i techno party-a uređivati na isti način kao i za ostale programe i manifestacije u Gradu. Također je donesena Odluka o broju članova i sastavu Pregovaračkog odbora za pregovore o sklapanju Temeljnog kolektivnog ugovora za radnike u trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Pule. Budući je Grad Pula pokrenuo Inicijativu za kolektivno pregovaranje i sklapanje Temeljnog kolektivnog ugovora za radnike u trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Pule, a Sindikat Istre i Kvarnera i Savez samostalnih sindikata Hrvatske inicijativu prihvatio, sukladno obvezi utvrđenoj Zakonom o radu, donesena je predmetna Odluka

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 29. svibnja do 9. lipnja 2010. dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.