Novosti

14/06/2010

Guggenheimov muzej u Istri

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se u subotu u Banskim dvorima s predsjednikom Uprave G2 Investment Group J. Toddom Morleyem. Sastanku su nazočili ministar gospodarstva, rada i poduzetništva čuro Popijač, ministar turizma Damir Bajs, župan Istarske županije Ivan Jakovčić, gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić te direktor Brijuni rivijera Ratomir Ivičić.

Predsjednik Uprave G2 Investment Group predstavio je potpuno novi koncept ulaganja u Istarsku županiju koji bi ujedinio kulturne, turističke, sportske, stambene, trgovačke i druge poslove. Također, predstavio je mogućnost izgradnje Guggenheim muzeja koji bi trebao biti izgrađen na istočnoj obali Istre i u Puli. Riječ je o investiciji od oko milijardu dolara. Ideja je da taj projekt zaživi na mjestima bivše vojarne ili lučkih područja koja su danas potpuno zapuštena.

Premijerka Kosor izrazila je čvrstu i snažnu potporu Vlade predstavljenim projektima i naglasila da je ulaganje u Hrvatsku jedna od najvažnijih mjera vladinog Programa gospodarskog oporavka. Premijerka se posebno osvrnula na moguću izgradnju Muzeja i dodala da je važno da Hrvatska uđe u mapu Guggenheim muzeja. Na sastanku je zaključeno da je za realizaciju ovakvih projekata važna potpora ne samo Vlade Republike Hrvatske nego i Županije i Grada što je i ostvareno.