Novosti

17/06/2010

Započela manifestacija "Tradicija iz naših ruku"

U organizaciji Udruge Razvoj - Udruge za razvoj gospodarstva i kulture danas je kod Gradske katedrale na Trgu Svetog Tome započela manifestacija "Tradicija iz naših ruku" koja će se odvijati cijelo ljeto. Otvorenju manifestacije nazočila je zamjenica gradonačelnika Vera Radolović koja je istaknula kako je Grad Pula prepoznao ideju kao hvalevrijednu inicijativu na temelju dugogodišnjeg rada Udruge Razvoj i njezinih članova, te time pružio mogućnost izlaganja na Trgu uz želju da navedena manifestacija turistima pruži uvid u tradiciju Istre i Pule.

Ova jedinstvena manifestacija promiče tradiciju, kulturu i običaje, njeguje ručni rad i potiče hobiste, proizvođače, obrtnike, male poduzetnike i građane. Tijekom godine Udruga predstavlja Pulu i Istru po cijeloj Hrvatskoj i promovira našu tradiciju, kulturu i gospodarstvo.

Čelnica Udruge Lela Blekić, istaknula je kako je udruga Razvoj osmislila način kako obogatiti turističku ponudu grada, na način da su proizvodi prezentirani na tradicionalan i prepoznatljiv način koji bi svakom turistu pomogao da ponese uspomenu koju očekuje, jer uspomene mjesta prožete su tradicijom, kulturom i određenom specifičnošću.

Udruga je izradila tipizirane drvene štandove na kojima će članovi izlagati proizvode tijekom ljeta, isključivo ručne izrade. Dva ili tri puta na tjedan na Trgu će se promovirati tradicionalni zanati - glina, tkanje, kamen, drvo uz zvuke tradicionalnih instrumenata. odvijat će se i degustacije tipičnih delicija našeg područja, te će se turistima i građanima dijeliti tradicionalne fritulice. Odvijat će se i radionice izrade raznih proizvoda koje će za građane i turiste biti besplatne.

Izlagači su: Snježana Kolaš, Slavica Bezić, Jozefina Nikolić, Helga Diklić, Karmen Petrić, Velimir Percan, Nada Belas, Vedran Kuftić, Andarte, Draga Dodoš te Matica Adriatica.