Novosti

17/06/2010

Kampanja "Bastardi traže azil"

U prostorijama Veterinarske stanice u Puli održana je konferencija za novinare na kojoj se govorilo o važnosti otvaranja azila za napuštene životinje. Konferenciji su nazočili direktor Veterinarske stanice Pula Renato Peteh, pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vinko Knez, u ime grupe građana koji su pokrenuli kampanju "Bastardi traže azil" Nina Maslovarić, voditeljica kluba Aruba Minja Adrijana Bilić te pjevačica grupe Bastardz  iz Zagreba i promotorica kampanje "Bastardi traže azil" Nataša Petrić-Tasha. Na konferenciji je najavljena i cjelodnevna kampanja koja će se održati u petak, 18. lipnja 2010., godine na terasi kluba Aruba pod nazivom "Bastardi traže azil", gdje će se od 10 sati prikupljati potpisi podrške u okviru akcije "Potpisom za azil spasite psu život".

Renato Peteh je rekao kako iz prve ruke zna kakav značajan doprinos kućni ljubimci daju životima ljudi. Veterinarska stanica prihvatila je poziv kako bi upozorila javnost da je azil za životinje potreba, kao i skrenula pozornost na činjenicu da je u Istri broj napuštenih životinja u porastu. Azil je stoga potreban kako bi se mogla kvalitetno sanirati kronična navika neodgovornih pojedinaca da se životinje izbacuje na cestu kad im dosade, a ujedno  u Istri nema nijednog službenog azila za napuštene životinje.

Vinko Knez istaknuo je da Grad Pula načelno prihvaća i prepoznaje potrebu za azilom i kako su svjesni velikog broja kućnih ljubimaca u Puli. Inicijativu građana Pule pozdravio je i u ime gradonačelnika Borisa Miletića i predsjednika Gradskog vijeća Denisa Martinčića. Vjeruje da je moguće zajednički osmisliti način kako osposobiti objekt koji bi zadovoljio kapacitet za cijelu Istru. Pozdravio je i inicijativu Veterinarske stanice jer se opredijelila za civilizacijske uzuse ponašanja s kućnim ljubimcima u skladu sa europskom tradicijom i normama pristojnog ponašanja.

Nina Maslovarić je predstavila cjelodnevnu kampanju i zahvalila svima koji sudjeluju u kampanji prikupljanja potpisa za azil. U kampanju su uključeni nastavnici i djeca iz OŠ Vidikovac, talijanske OŠ G. Martinuzzi, te Srednje umjetničke škole iz Pule, glazbeni studio Čarobna frula iz Pule, umjetnički fotografi Ingrid Ugussi, Borjana Radolović, Lara Vujica, Ana Fornažar i PR Agencija iz Pule. Uz pokroviteljstvo Veterinarske stanice Pula u petak, 18. lipnja 2010. godine, održat će se besplatni koncert na terasi bara Aruba na kojem će nastupiti grupa The Bastardz iz Zagreba, glazbeni studio Čarobna frula iz Pule i sastav Light Cast.