Novosti

18/06/2010

Održana tiskovna konferencija o donesenim aktima Gradonačelnika

Gradonačelnik Boris Miletić je u nazočnosti gradskih pročelnika održao konferenciju za medije o aktima donesenim u razdoblju od 10. lipnja do 17. lipnja 2010. godine. U navedenom razdoblju donesen je ukupno 21 akt, među kojima je 9 zaključaka iz nadležnosti Gradskog vijeća kojima su prihvaćena izvješća o radu ustanova čiji je osnivač Grad Pula te prijedlog imenovanja Marize Kovačević ravnateljicom Predškolske ustanove Dječji vrtići Pula.

Zaključkom Gradonačelnika od 7. lipnja ove godine usvojeno je Izvješće o provedenoj javnoj raspravi o Izmjenama i dopunama Detaljnog plana uređenja "Molo Carbone", temeljem kojeg je izrađen Nacrt koji se, u daljnjoj proceduri, dostavlja tijelima i osobama određenim posebnim propisima radi davanja mišljenja. Donesena je Odluka o raspisivanju natječaja za davanje u zakup javnih površina za pružanje jednostavnih ugostiteljskih usluga: za pečenje plodina, prodaju cvijeća i svijeća, montažne plažne objekte na tri lokacije (Kupalište Valkane, Valovine i Gortanova uvala).

Donesen je Zaključak o davanju na upravljanje kupališta Stoja i Valkane trgovačkom društvu Pula parking d.o.o. U razdoblju od 18. lipnja do 15. rujna 2010. Godine. Na kupalištu Stoja dopušten je ulazak vozila i naplata prema priloženom cjeniku.

Donesena je Odluka o sklapanju nagodbe o garažama u Balotinoj ulici u Puli. Temeljem odobrenja Odjela za komunalne poslove Skupštine općine iz 1965. godine u Balotinoj ulici izgrađene su garaže koje su i dalje ostale u društvenom vlasništvu, uz obvezu posjednika da garaže uklone u slučaju prenamjene nekretnine. Budući je dio te nekretnine predviđen kao pristupni put prema zapadnoj tribini gradskog stadiona i pripadajućeg parkirališta, bilo je nužno pristupiti sklapanju nagodbi radi obeštećenja vlasnika izgrađenih objekata.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 10. lipnja do 17. lipnja 2010. dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.