Novosti

28/06/2010

Održana tiskovna konferencija povodom izvedbe opere "La Traviata"

Danas je u prostorijama Pula Film Festivala održana tiskovna konferencija povodom izvedbe opere "La Traviata" u pulskoj Areni 30. srpnja.

Konferenciji je u ime Talijanskog instituta za kulturu sa sjedištem u Zagrebu prisustvovala direktorica Paola Ciccolella koja je ujedno predstavljala Veleposlanstvo Republike Italije u RH  i Udrugu talijanskih poduzetnika koji djeluju u Republici Hrvatskoj.

U ime Grada Pule konferenciji su nazočili zamjenik gradonačelnika Fabrizio Radin i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić.

Prisutne je pozdravila direktorica Pula Film Festivala Zdenka Višković Vukić.

Ovaj je projekt započeo prošle godine izvedbom Donizzetijeve opere "Don Pasquale" na Markovom trgu u Zagrebu, a pulska Arena prepoznata je kao izvanredna pozornica za izvedbu opera na otvorenom. Upravo će "La Traviata" svečano otvoriti vrata koncertnoj sezoni u Puli.

Realizaciju ovog projekta omogućili su financijskom potporom Grad Pula, Talijansko veleposlanstvo u Republici Hrvatskoj, Talijanski institut za kulturu, Talijanski institut za vanjsku trgovinu, talijanski poduzetnici u Republici Hrvatskoj Italiji, Talijanska unija kao i brojni talijanski sponzori.