Novosti

30/06/2010

Održana tiskovna konferencija o napretku projekta plinofikacije grada Pule

Pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat i direktor Plinare d.o.o. Dean Kocijančić, održali su danas tiskovnu konferenciju u naselju Veruda Porat (Facchinettijeva i Palisina ulica) na kojoj su govorili o napretku projekta plinofikacije grada Pule.

Damir Prhat tom je prilikom kazao da su upravo u tijeku završni radovi na asfaltiranju Facchinettijeve ulice, dok će se u popodnevnim satima dovršiti asfaltiranje u Palisinoj ulici. U tim je ulicama dovršena izgradnja niskotlačne mreže grada Pule i spajanje kućanstava na mrežu priključenu na prirodni plin.  Radove u Facchinettijevoj ulici obavljali su koordinirano Plinara d.o.o. i Vodovod d.o.o.

"Iako su nepovoljne vremenske prilike remetile dinamiku i opseg radova, u budućnosti projekt plinofikacije realizirat će se tijekom cijele godine, ali će se tijekom turističke sezone pažljivo birati područja izvođenja radova." naglasio je Prhat.

Dean Kocijančić istaknuo je da su  jesenas započela tri projekta plinofikacije grada Pule. S obzirom da u  Pješčanoj uvali više nema gradskog plina, od ukupno 200 priključaka, 170 ih je već priključeno na prirodni plin. Projekt plinofikacije Veruda Porat i Zlatne stijene realiziran je 75%, dok je projekt Monte Giro realiziran 45%.

Također se nastavljaju radovi na spoju Palisine ulice s Rizzijevom ulicom te Prilaz Monte Cappelletta i Voltićeva ulica koji će do jeseni biti priključeni na prirodni plin.

Nadalje, najavljeno je da će 12. srpnja započeti radovi na području pulskog naselja Šijana i to u Divkovićevoj ulici i ulici Jurja Žakna te u Valturskoj ulici gdje se spajanje na sustav prirodnog plina planira do jeseni.

Kocijančić je naglasio da se u Puli svakodnevno aktivira 10 do 20 priključaka što do sada rezultira brojkom od ukupno 600 priključenih domaćinstava na prirodni plin.