Novosti

30/06/2010

Najavljen dječji program 57. festivala igranog filma u Puli

Danas je u pulskom Kinu Valli održana tiskovna konferencija na kojoj je predstavljena "Pulica", dječji program 57. festivala igranog filma u Puli, a ujedno su dane i informacije o cijeni karata i uvjetima za podizanje propusnica "Prijatelj Festivala".

Tanja Miličić, producentica Festivala predstavila je dječji program koji se krije iza naziva "Pulica". Pored animiranih radionica "Čudnovati laboratorij Profesora Baltazara" i "Škola crtanog filma Zagreb filma", predstavljen je program "Dječjih matineja" te program "PoPularne Pulice"i "Crtića na Portarati".

Voditeljica Odjela odnosa s gostima i protokola, Suzana Požgaj informirala je o ulaznicama i propusnicama za ovogodišnji Festival igranog filma u Puli.
Ulaznica za projekcije filmova u Areni ove će godine stajati 15 kuna, uz izuzetak za 20. i 24. srpnja kada će stajati 30 kuna. Komplet ulaznica za sve projekcije u Areni prodavat će se po cijeni od 120 kuna, dok će svaka kupljena ulaznica ujedno biti i glasački listić za nagradu publike "Zlatna vrata Pule".

Kao i svake godine "Prijatelji festivala" - srednjoškolci, studenti, osobe s invaliditetom i njihova pratnja te umirovljenici, imaju besplatan ulaz na filmske večeri u Areni za dane: 17., 18., 19., 21., 22. i 23. srpnja.
Sve ostale filmske projekcije izvan Arene bit će besplatne - Kaštel od 10. - 16. srpnja, Kino Valli od 10. - 24. srpnja i u INK 21. srpnja.

Ravnateljica Festivala Zdenka Višković - Vukić i Klara Udovičić, predsjednica Upravnog vijeća Pula Film Festivala izrazile su zadovoljstvo tijekom priprema Festivala, dok je Nela Načinović, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pula u kojoj će se održavati Pustolovni laboratorij Profesora Baltazara, naglasila uspješnost višegodišnje suradnje s Festivalom igranog filma u Puli.