Novosti

02/07/2010

Napreduju radovi na Stadionu Aldo Drosina

Ravnatelj Javne ustanove Pula Sport Mario Peruško koji u ime Grada vodi i nadzire radove  na dovršetku gradskog stadiona "Aldo Drosina", organizirao je danas obilazak nove zapadne tribine te objasnio radove koji se trenutno izvode: dovršavanje posteljice pomoćnog terena i terena za zagrijavanje, predstojeću izgradnju zidova i montažne tribine velikog pomoćnog terena na kojem će umjetna trava biti postavljena na kraju da je tijekom radova ne bi oštetili.

Odgođeno je za sljedeći tjedan rušenje garaža na rubu prostorija bivšeg rukometnog kluba  zbog nedefiniranih odnosa.

Nadzornik radova Saša Ćus iz Constructa - Inženjeringa izjavio je da će radovi na preostala dva temelja reflektora stadiona početi za desetak dana, nakon čega će biti postavljeni stupovi. Gradnja konstrukcije krovišta nove zapadne tribine koja je ujedno i jedina natkrivena, planirana je za dvadesetak dana. Oprema za unutrašnjost tribine gdje će biti studio i dvorana za konferencije te 24 mjesta u kabinama na tribini iznad VIP prostora bit će isporučena za mjesec i pol.

Najteži dio sanacije tribina je pri kraju, dok je travnjak u potpunosti saniran.

Mario Peruško je zaključio da izgradnja napreduje predviđenom dinamikom. Rok za dovršetak građevinskih radova je  90 dana i trebaju biti okončani do 14. rujna nakon čega će uslijediti opremanje stadiona te zahtjev za uporabnu dozvolu.