Novosti

02/07/2010

Održan prijem za policijske službenike iz Austrije i Njemačke

Zamjenica gradonačelnika Vera Radolović i načelnik Uprave u Istarskoj županiji Valerio Drandić primili su danas u prostorijama Komunalne palače predstavnike Policijske uprave istarske.
Načelnik Policijske uprave istarske, gospodin Mladen Blašković sa suradnicima je predstavio policijske službenike koji će u okviru međunarodne policijske suradnje tijekom turističke sezone 2010. obavljati policijske radove na području Policijske uprave istarske u namjeri da se Istra potvrdi kao sigurna turistička destinacija.
Naime, tijekom sezone od 1. srpnja do 3. rujna u Policijskoj postaji Pula bit će raspoređeno dvoje austrijskih policijskih službenika, te će u Policijskoj postaji Poreč od 1. srpnja do 30. kolovoza biti raspoređeno također dvoje policijskih službenika.
Austrijski i njemački policijski službenici službu će obavljati sa službenicima Policijske uprave istarske, odjeveni u svoje službene odore i bez oružja.
Njihova je zadaća da pomažu hrvatskoj policiji u obavljanju dužnosti, posebno u smislu unapređenja komunikacije i suradnje s austrijskim i njemačkim turistima, te prevenciji kaznenih djela kao i unapređenju sigurnosti prometa.
Iz Austrije će sudjelovati deset sudionika u pet smjena, dok će dvoje njemačkih policijskih službenika ostati tijekom čitave sezone.
Vera Radolović je u ime Grada i svojih suradnika zahvalila na posjeti i pohvalila ovaj projekt koji će poboljšati osjećaj sigurnosti turista u i inače sigurnoj Istri te im je poželjela puno uspjeha u radu.
Načelnik uprave u Istarskoj županiji Valerio Drandić istaknuo je da smatra ovaj projekt višestruko značajnim i potrebnim zbog sigurnosti, promidžbe i ugleda istarskog turizma. Istra je najrazvijenija regija što se turizma tiče, a upravo njemački i austrijski gosti čine 50% sveukupnih noćenja, i u tom smislu smatra da je vrlo važno poštivati njemačko govorno područje.
Poželio im je ugodan boravak i zahvalio na dolasku.