Novosti

14/07/2010

Počela plinofikacija naselja Šijana

Realizacija projekta plinofikacije jednog od najvećih pulskih naselja - Šijane započela je pregledom trase. Radovi započinju u Ulici Jurja Žakna, u dijelu prometnice između dva velika trgovačka centra, odakle će se protezati cijelom ulicom te dalje u Divkovićevu i Valtursku ulicu.

Prvoga dana počelo se s trasiranjem mreže, a na terenu su bile i komunalne službe, jer će se tijekom ovih radova po potrebi presložiti postojeće instalacije. Uz plinofikaciju, Grad namjerava u potpunosti rekonstruirati Valtursku ulicu.

Nakon Šijane, najavljen je i početak plinofikacije Vidikovca, i to radovima koji kreću za desetak dana na spoju Palisine i Rizzijeve ulice, u Prilazu Monte Cappeletta te Voltićevoj.

Ukupno bi u ova dva naselja Plinara trebala postaviti tisuću priključaka na novu mrežu kojom teče prirodni plin, čime se građanima omogućuje jeftiniji i kaloričniji energent. Trenutno prirodni plin u gradu koristi 600-tinjak domaćinstava te još 200-tinjak u Pješčanoj Uvali. U dijelu Monte Ghira, Vitasovićevoj i Mutvuranskoj ulici okončana je plinofikacija glavnih prometnica dok je okončanje svih radova u navedenom naselju najavljeno za rujan.