Novosti

15/07/2010

Radovi na adaptaciji područnog vrtića Pinguino na Verudi

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić i ravnateljica Predškolske ustanove Rin Tin Tin Tamara Brussich danas su obišli područni vrtić Pinguino na Verudi gdje su u tijeku radovi na adaptaciji sanitarnog čvora i podnih obloga u garderobi i ulazu u vrtić, te izmjene vodovodnih i elektroinstalacija.

Tamara Brussich je istaknula izuzetno zadovoljstvo tijekom uređenja područnog vrtića koje doprinosi poboljšanju materijalnih uvjeta i boravka djece. Nakon što je zamijenjena dotrajala stolarija, koja će sukladno energetskoj povelji zajamčiti manje gubitke energije, a time i uštede na grijanju ali i rashlađivanju prostora u ljetnim mjesecima, nastavlja se s radovima na poboljšanju sanitarno - materijalnih uvjeta boravka djece u toj područnoj skupini za kojom vlada uvijek velik interes. Vrtić Pinguino  ima obuhvat od 25 djece predškolske dobi (od 3 do 6 godina starosti).

Radovi koji su u tijeku odnose se na: postavljanje nove elektroinstalacije u cijelom vrtiću, uvođenje tople vode u dječji sanitarni čvor, rekonstrukcija  dovoda vode, izrada projekta plinskih i elektro instalacija, priprema plinskih instalacija za uvođenje zemnog plina, preuređenje razdjelne kuhinje u skladu s implementiranim HACCP sustavom i u područnim vrtićima Rin Tin Tin-a (postavljanje novih instalacija, nabavka novog kuhinjskog namještaja te perilice za posuđe, postavljanje podnih i zidnih pločica), preuređenje garderobnog prostora za djecu i djelatnike, kompletna adaptacija kupatila i sanitarnih čvorova za djecu i djelatnike u skladu s naputcima Ureda Državne Uprave, postavljanje podnih i zidnih pločica te ličenje, brušenje i lakiranje parketa u svim prostorijama.

Investiciju vrijednu 120 000 kn zajedno s Gradom kao osnivačem Ustanove, financijski pomaže Talijanska Unija temeljem prepoznavanja potreba, kontinuiranog rada Ustanove te kvalitetne suradnje i zajedništva Rin Tin Tin-a, Grad Pule i Talijanske Unije.

Tamara Brussich je izrazila zadovoljstvo i zahvalnost što se u vremenima gospodarske krize unatoč svemu pronašlo sredstva za najmlađe kako bi njihov boravak bio ugodan i van roditeljskog doma.