Novosti

18/07/2010

Svečano otvoren 57. Festival igranog filma u Puli

Gradonačelnik Boris Miletić svečano je otvorio 57. Festival igranog filma u Areni, a publiku je pozdravila i državna tajnica Nina Obuljen. Boris Miletić je rekao kako je Festival igranog filma u Puli jedan od najvećih i najznačajnijih kulturnih događaja Istre i Hrvatske, te istaknuo kako mu je iznimno zadovoljstvo pozdraviti publiku u najljepšem kinu na svijetu, u prestižnoj pulskoj Areni, simbolu izvrsnosti u umjetničkom stvaralaštvu, u gradu koji je ponosan domaćin najstarijeg filmskog festivala u Hrvatskoj i jednog od najdugovječnijih u Europi. Zaželjevši dobrodošlicu članovima festivalskog vijeća i ocjenjivačkih sudova te dragim gostima i prijateljima Pule, zahvale je uputio i vjernoj pulskoj publici i svim puležankama i puležanimakoji su od sredine prošlog stoljeća do danas svojim entuzijazmom i radom stvarali i stvorili festivalsku i filmsku Pulu, napomenuvši kako festival ne stagnira nego iz godine u godinu dobiva sve veću važnost za nacionalnu filmsku kulturu u cjelini.

Državna tajnica u Ministarstvu kulture Nina Obuljen, istaknula je kako će na ovom Festivalu gledatelji moći vidjeti što je u hrvatskoj produkciji nastalo u proteklih godinu dana, te kako se radi o filmovima nastalim u iznimno različitim produkcijskim uvjetima. Naglasila je kako Nacionalni program festivala svojom kvalitetom izaziva sve veće zanimanje domaće i inozemne javnosti.

Nakon tradicionalnog vatrometa uslijedila je projekcija filma "The show must go on" , redatelja Nevia Marasovića, a pulska je Arena bila popunjena do posljednjeg mjesta.