Novosti

19/07/2010

Prijem studenata koji pohađaju ljetnu školu učenja njemačkog i hrvatskog jezika u Puli

Zamjenici gradonačelnika Vera Radolović i Fabrizio Radin održali su prijem za studente koji pohađaju ljetnu školu učenja njemačkog i hrvatskog jezika. Školu organizira Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Odjel za ekonomiju i turizam "Dr.Mijo Mirković", u suradnji s Fachhochschulstudiengà¤nge Eisenstadt. Studenti su posjetili Komunalnu palaču u pratnji sveučilišne profesorice njemačkog jezika Mariete Djaković. Prijemu su od strane Grada nazočili i stručna suradnica za međunarodnu suradnju Loretta Gropuzzo i stručna suradnica za međunarodnu suradnju i projekte Klara Udovičić.

Ljetna škola učenja njemačkog i hrvatskog jezika održava se od 11.-31. srpnja 2010. Program  je koncipiran za studente preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija koji žele usavršiti znanje njemačkog jezika. U programu Ljetne školi sudjeluje 28 studenata s hrvatskih  i 28 studenata s austrijskih sveučilišta.

Predstavnici grada u neformalnom druženju upoznali su studente s radom Gradske uprave i rado odgovarali na postavljena pitanja. Održavanje takvih škola je od velikog značaja za razmjenu studenata i upoznavanje našeg kraja i običaja te učenje hrvatskog jezika.