Novosti

21/07/2010

Caffe sa sindacom

U Komunalnoj palači održan je "Caffe sa sindacom" pri čemu je gradonačelnik Boris Miletić neformalno razgovarao s predstavnicima medija o aktualnim gradskim pitanjima. Razgovor je započeo vedrim temama  poput Pula Film Festivala pri čemu je rekao da vjeruje kako su Puležani zadovoljni organizacijom programa na Kaštelu, u Areni te popratnih programa ovog velikog, 57. po redu, događanja. Naglašava kako je unatoč recesiji, hvalevrijedan kulturni projekt Pula Film Festival opstao i dalje se razvija kroz vidljive kvalitativne pomake, a ujedno predstavlja i značajnu promociju grada Pule.

Miletić se potom osvrnuo na posjet premijerke Jadranke Kosor Istarskoj županiji, pri čemu je istaknuo zadovoljstvo dobivenom podrškom za projekt izgradnje Opće bolnice Pula i projekt Brijuni Riviera koji su od značaja za razvoj grada Pule. Sigurno da se ulaganjima u takve projekte doprinosi kvaliteti življenja, kako za građane Pule i veći društveni standard općenito, tako i za turiste koji je posjećuju.

Razgovaralo se i o gradskim investicijama koje su u tijeku, te je napomenuo da će OŠ Veli Vrh uskoro biti dovršena, a u kolovozu će se obaviti tehnički pregledi kako bi sve bilo spremno za novu školsku godinu. Isto tako, radi se na uređenju gradskog stadiona Aldo Drozina,  a u tijeku su i radovi na plinofikaciji, te se i ovim putem ispričao građanima koji obitavaju u kvartovima u neposrednoj blizini radova jer trpe buku i prašinu u ovim ljetnim mjesecima. Spomenuo je i najznačajniju investiciju, a to je obalni kolektor kojeg se planira završiti na jesen. Dodao je da će biti potrebno puno strpljenja jer riva mora biti zatvorena za promet dok traju najveći radovi koji će se izvoditi u drugoj polovici rujna. Pritom se zahvalio i Upravi Uljanika na suradnji, jer dio kolektora se povlači i kroz njihov prostor.

Miletić je najavio i rebalans proračuna za jesen. Proračunski prihodi pali su za čak 20 posto. Premda se planiranju proračuna prišlo vrlo restriktivno, mini-porezna reforma i opća gospodarska situacija utjecale su na izostanak određenih prihodi. Najavio je nužnost smanjivanja nekih programa. Sredstva namijenjena socijalnim davanjima neće se umanjivati.