Novosti

22/07/2010

Općoj bolnici Pula donirane knjige "Odgoj započinje rođenjem djeteta"

Općoj bolnici Pula donirano je 500 primjeraka knjige "Odgoj započinje rođenjem djeteta" autorice Silve Pavić. Povodom donacije na Odjelu za ginekologiju i porodništvo održana je konferencija za medije kojoj su, uz autoricu, nazočili gradonačelnik Boris Miletić, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Pula Ivica Fedel dr.med., rukovoditelj djelatnost ginekologije Prim. mr. sc. Davor Zoričić, dr.med, dr. med. spec. ginekologije, porodništva Elena Gattoni-Stepanov,  izvršni direktor tvrtke Puljanka d.d. Željko Jelenić i direktor tiskare MPS d.o.o., Pula Mauro Susnich.

Donacija je uručena Odjelu za ginekologiju i porodništvo Opće bolnice, a knjige su namijenjene rodiljama, ženama koje postaju majke prvi put te svim mladim roditeljima kao pomoć u odgoju djece. Ostvarena donacija rezultat  je zajedničke inicijative gradonačelnika Borisa Miletića i autorice Silve Pavić.

Autorica Silva Pavić ovom je knjigom željela pomoći roditeljima u odgoju i tijekom odrastanja djece. Autorica je istaknula da su prve tri godine u odgoju djeteta najvažnije, stoga ovom knjigom upućuje i savjetuje roditelje kako najbolje i na najprimjereniji način odgojiti svoje dijete. Mladi roditelji su, posebno kad je riječ o prvom djetetu, često nespretni i nesnalažljivi, a pogreške se najčešće čine iz ljubavi i neznanja. Cilj autorice je stoga pomoći da odgoj i odrastanje budu na roditeljevo i djetetovo zadovoljstvo.

Miletić je rekao da je biti roditelj izazov za svakog čovjeka te je zato autoričino znanje i iskustvo nešto najljepše što što se može pružiti i pokloniti društvu. Roditelji će pri porodu dobiti vrlo kvalitetno štivo i stručnu pomoć. Gradonačelnik je ujedno zahvalio svima koji su sudjelovali i pomogli u realizaciji knjige.

Ivica Fedel dr.med je rekao kao će prvi primjerci knjige biti podijeljeni već danas. Uputio je riječi zahvale autorici što je svoja iskustva prenijela u pisanu riječ, te istaknuo kako je knjiga svojevrsni vodič za roditelje da odgoje generacije koje će se brinuti o nama kada ostarimo.