Novosti

29/07/2010

Održana tiskovna konferencija o donesenim aktima Gradonačelnika

Gradonačelnik Boris Miletić je uz nazočnost gradskih pročelnika održao konferenciju za medije o aktima donesenim u razdoblju od 15. srpnja do 26. srpnja 2010. godine.

U navedenom je razdoblju doneseno ukupno sedamnaest akata. Donesen je Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o izmjeni visine koeficijenta boravišne pristojbe. Odluka je iz djelokruga Gradskog vijeća - na inicijativu Turističke zajednice grada Pule, a predlaže se promjena koeficijenta pomoću kojeg se određuje visina paušalnog iznosa boravišne pristojbe za osobe koje pružaju usluge smještaja u domaćinstvu. Ukoliko Gradsko vijeće prihvati dostavljeni prijedlog, područje MO Veli Vrh, Valdebek i Busoler imali bi koeficijent zone 0,867 odnosno paušalni iznos bio bi 260,00 kn. Dosadašnji iznos je bio 300,00 kn, a MO Kaštanjer, Gregovica, Monvidal i Šijana su i do sada imali umanjeni paušalni iznos. Odluka bi se primjenjivala od 01. siječnja 2011. godine. Donesena je Odluka o poticanju razvoja poduzetništva kroz Program kreditiranja - "Poduzetnik Pula 2010". Ovim Programom Grad nastavlja s poticanjem razvoja poduzetništva. Kroz subvenciju kamate želi se omogućiti pristup povoljnijim uvjetima financiranja. Ukupni kreditni fond iznosi 30.000.000,00 kuna.

Odlukom od 26. siječnja 2010. godine osnovan je Odbor za utvrđivanje prijedloga imena ulica i trgova na području grada Pule, u sastavu dr.sc. Attilio Krizmanić, mr. Bruno Dobrić i Bruno Nefat, s ciljem analiza inicijativa o imenovanju Gradonačelniku o imenovanju ili preimenovanju ulica i trgova Grada. U razdoblju do održavanja prve sjednice Odbora, u nadležnom upravnom odjelu zaprimljeno je 12 zahtjeva za imenovanje ulica, trgova i drugih površina. Odbor je izvršio analizu svih pristiglih inicijativa i dostavio ju na daljnje postupanje. Ovaj Zaključak, kao i mišljenje Odbora koje mu je prethodilo, poslužiti će kao osnova za pripremu izmjena gradske Odluke o određivanju imena ulica i trgova u gradu Puli.

Donesena je Odluka o davanju suglasnosti na Sporazum o pravu korištenja školske sportske dvorane. Temeljem Sporazuma zaključenog između OŠ Stoja i Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, OŠ Stoja će koristiti trećinu površine školske sportske dvorane  s opremom te sukladno tomu plaćati trećinu troškova koji nastanu tijekom korištenja dvorane. Sporazumne strane su ujedno suglasne da izvan vremena korištenja dvorane za potrebe odvijanja nastave, cijelu dvoranu koristi Košarkaški klub Stoja, temeljem posebno zaključenog sporazuma s Klubom.

Donesen je Zaključak o izmjenama i dopunama Zaključka o davanju suglasnosti na Zaključke Povjerenstva za ljetne programe u Amfiteatru. Temeljem novo pristigle prijave za održavanje programa u pulskoj Areni u kolovozu 2010. godine, donesene su dopune Zaključka. Sukladno tomu, 13. kolovoza će se održati koncet Joss Stone i Solomon Burke u Areni.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 15. srpnja do 26. srpnja 2010. dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.