Novosti

28/07/2010

U Komunalnoj palači održan prijem za Vesnu Nežić Ružić

Gradonačelnik Boris Miletić upriličio je prijem za eminentnu istarsku glazbenicu Vesnu Nežić Ružić povodom njezinog dvadesetog nastupa na festivalu Melodije Istre i Kvarnera. Prijemu su prisustvovali i predsjednik pulske podružnice Hrvatske glazbene unije (HGU) Bruno Krajcar te predstavnica izdavača Glasa Istre Mirjana Melon.

Miletić je izrazio posebno zadovoljstvo što  mu je pripala čast da upriliči prijem za osobu, koja ne samo kao vrsna umjetnica kroz glazbu, već i kao osoba, promiče i predstavlja Pulu  te ju čini ponosnim gradom već više od 30 godina. Dodao je da je stoga još zadovoljniji što joj može, u ime grada, na ovaj način odati priznanje.

Vesna Nežić Ružić zahvalila se Gradu na podršci i suradnji tijekom cijele njezine karijere. Istaknula je kako se tijekom cjelokupnog njenog scenskog rada nastojala iskazati kroz svoje pjesme i predstaviti ne samo na MIK-u, već i na drugim festivalima i koncertima diljem zemlje pa i svijeta. Nadodala je kako se nakon velikog broja godina u glazbi osjeća kao da je ispunila svoju glazbenu misiju, što ne znači da namjerava stati već se nada da će još dugo predstavljati grad kroz svoju glazbu, ali i kroz sebe kao osobu. Vesna Nežić Ružić zahvalila se na podršci Glasu Istre i HGU-u te istaknula sjajan odnos s medijima koji su je za vrijeme cijele njezine karijere pratili i podržavali i bez kojih ni njezin uspjeh ne bi bio moguć.

Bruno Krajcar je istaknuo kako će zabavne, narodne pjesme koje pjeva Vesna Nežić Ružić sigurno s vremenom ući u sastav korpusa tradicionalne istarske pjesme te je istaknuo i etnološku važnost njezinih pjesama u kojima se još uvijek čuva autohtona istarska ljestvica i istarski govor.

U ime Glasa Istre, obratila se Mirjana Melon,zahvalila se Vesni Nežić Ružić na 30 godina suradnje, istaknuvši kako su je cijelo vrijeme sa zadovoljstvom pratili i podržavali te štoviše, da je  na manifestacijama koje organiziraju, ne smatraju svojom gošćom, već sastavnim dijelom tima.

Ova je prilika također iskorištena i za predstavljanje novog albuma Vesne Nežić Ružić, pod nazivom "To sam ti ja", s 15 njezinih najljepših pjesama s MIK-a, izdanog upravo povodom njezinog 20. nastupa na tom festivalu. Vesna Nežić Ružić je gradonačelniku Miletiću uručila svoj CD s vlastoručnim potpisom, pohvalivši pritom njegovo znanje sviranja harmonike, dok je on uzvratio prigodnom gestom poklonivši joj primjerak zlatnog grba Grada.