Novosti

04/08/2010

Održana tiskovna konferencija o donesenim aktima Gradonačelnika

Gradonačelnik Boris Miletić je uz nazočnost gradskih pročelnika održao konferenciju za medije o aktima donesenim u razdoblju od 27. srpnja do 3. kolovoza 2010. godine.

U navedenom je razdoblju doneseno ukupno jedanaest akata. Donesen je Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o donošenju Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Pule. Naime, Zakonom je utvrđeno da poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske raspolažu jedinice lokalne samouprave, za svoje područje, na temelju Programa raspolaganja i uz suglasnost Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. Donesen je Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o uređenju prometa na području Grada Pule. Utvrđen je prijedlog Odluke sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Osim toga, izvršeno je usklađenje s odredbama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi na način da su jasno razgraničene ovlasti za donošenje akata iz ove oblasti između gradonačelnika i nadležnog upravnog tijela. Donesena je Odluka o potpunom oslobađanju plaćanja komunalnog doprinosa OŠ Veli Vrh. Sukladno izmjenama Glavnog projekta OŠ Veli Vrh, za obračunatu razliku obujma od 222 m², utvrđen je komunalni doprinos u iznosu od 7.680,76 kn. Budući se radi o građevini od posebnog značaja za građane Grada Pule, utvrđeno je oslobađanje obveze plaćanja komunalnog doprinosa. Donesen je Zaključak o prihvaćanju obrade primjedbi Povjerenstva za obradu primjedbi pristiglih tijekom javne rasprave o Prijedlogu UPU Lučica Delfin. Naime, Grad Pula je proveo javnu raspravu o prijedlogu UPU u razdoblju od 7. travnja do 10. svibnja 2010. godine. Stručni izrađivač plana i Povjerenstvo za obradu primjedbi, analizirali su primjedbe, prijedloge i mišljenja pristigle tijekom javne rasprave, te zauzeli stavove o njima. Ovim Zaključkom se prihvaća i potvrđuje obrada primjedbi te se zadužuje nadležni upravni odjel i Stručni izrađivač za izradu izvješća i izradu Nacrta Konačnog prijedloga Plana.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 27. srpnja do 3. kolovoza 2010. dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.