Novosti

10/08/2010

Prijem predsjednika Gospodarske komore poljske pokrajine Rybnik

U Komunalnoj palači gradonačelnik Boris Miletić i njegova zamjenica Vera Radolović upriličili su prijem za predsjednika Industrijske i trgovinske komore pokrajine Rybnik  iz Poljske Andrzeja Žylaka. Andrzej Žylak ujedno je i stručnjak za Europske fondove. Prijemu su nazočili i potpredsjednik HGK Šime Vidulin te predsjednica županijske gospodarske komore Pula Jasna Jaklin Majetić. Razgovarali su, uz ostalo, o procesu prilagodbe Poljske Europskoj uniji, posebice u gospodarstvu te o povezivanju istarskih gradova i pokrajine Rybnik te o budućoj suradnji grada Pule i Rybnika.

Gradonačelnik Miletić upoznao je Andrzej Žylaka s aktualnim stanjem u gospodarstvu i pokrenutim infrastrukturnim projektima u gradu Puli, poput izgradnje kanalizacije, prometnica, plinofikacije kao i  projektima koji uključuju ređenje zelenih površina. Osim toga bilo je razgovora i o poboljšanju gospodarske suradnje, posebice na području turizma gdje postoji potencijal da poljski turisti u većem broju dolaze u Hrvatsku.

Andrzej Žylak se zahvalio gradonačelniku na gostoprimstvu te je istaknuo kako je veliki prijatelj Pule izrazivši želju za uspostavom suradnje dviju regija, te  razmjenom iskustava na području gospodarstva, turizma i obrazovanja.