Novosti

11/08/2010

Caffe sa sindacom

U Komunalnoj palači održan je još jedan "Caffe sa sindacom". I ovaj put je gradonačelnik Boris Miletić neformalno razgovarao s predstavnicima medija o aktualnim gradskim pitanjima. Razgovaralo se o problemu prometnih gužvi i parkiranja u tijeku turističke sezone. Gradonačelnik je istaknuo da je izgradnjom četiri trake u Šijani i novom preregulacijom postignuta znatno bolja protočnosti prometa. Problem ostaje međutim za vrijeme lošeg vremena kada se velik broj turista iz ostalih istarskih gradova uputi prema Puli, no to su ipak izvanredne situacije. Stoga gradonačelnik smatra da bi trebalo provjeriti isplativost izgradnje parkinga velikog kapaciteta, pogotovo kada još uvijek imamo relativno kratku "špicu" turističke sezone, koja traje svega 20 dana tijekom kojih dolazi do stvarno velikih gužvi i prometnog kolapsa.

Sudionici su se dotaknuli rada Povjerenstava za programe u Areni pri čemu je gradonačelnik istaknuo da se radi na poboljšanju samog Pravilnika, te kako unatoč recesiji imamo solidan kulturni program zavidne kvalitete. Svatko može pronaći nešto za sebe i za svoj gušt, poput Pula Film Festivala te popratnih programa na Kaštelu.

Razgovaralo se i o gradskim investicijama koje su u tijeku. Miletić je istaknuo da će OŠ Veli Vrh uskoro biti dovršena. Počeli su tehnički pregledi kako bi u rujnu sve bilo spremno za novu školsku godinu. Spomenuo je i najznačajniju investiciju, a to je obalni kolektor čiji je završetak planiran na jesen. Dodao je da će biti potrebno puno strpljenja jer riva mora biti zatvorena za promet dok traju najveći radovi koji će se izvoditi u drugoj polovici rujna. Kod radova na OŠ Veruda je došlo do određenih zastoja, no radi se na iznalaženju sredstva kako bi se škola završila.

Gradonačelnik je naposljetku najavio proslavu pod nazivom "Pulska noć" dana  21. kolovoza kada će u centru grada građane zabavljati razni izvođači.