Novosti

11/08/2010

Posjet gradonačelnika Kumanova Zorana Damjanovskog

Gradonačelnik Boris Miletić i zamjenik župana istarske županije Vedran Grubišić upriličili su u Komunalnoj palači prijem za delegaciju grada Kumanova iz Makedonije koju je predvodio gradonačelnik Kumanova  Zoran Damjanovski.

Miletić je gostima zaželio dobrodošlicu u grad Pulu te ju predstavio kao grad tritisućljetne tradicije i  multikulturalnosti, mjesto na kojem se spajaju industrija i turizam.
Miletić je upoznao delegaciju Kumanova  s aktualnim stanjem u gospodarstvu i pokrenutim infrastrukturnim projektima u gradu Puli, od izgradnje kanalizacije, plinofikacije, izgradnje prometnica kao i  projektima koji uključuju uređenje zelenih površina te konačno vraćanje Pule moru.

Vedran Grubišić je gradonačelniku i delegaciji zaželio dobrodošlicu u ime župana i istarske županije istaknuvši kako je Istarska županija uvijek otvorena za nove projekte i suradnju.

Gradonačelnik Kumanova  Damjanovski zahvalio se na ukazanom gostoprimstvu te  u par riječi predstavio grad Kumanovo, koji je ujedno i najveća općina u Republici Makedoniji, nakon Skopja, koja ima riješen sustav otpadnih voda. Izrazio je želju za budućom suradnjom dviju regija i razmjenom iskustava u vođenju gospodarstva, poljoprivrede, posebno s naglaskom na ekologiji i prilagođavanju uvjetima za ulazak u Europsku uniju. Gosti su iskazali poseban interes za pomoć pri razvoju agroturizma, jer turizam je u Kumanovu slabo razvijen.

U sklopu promocije Dana makedonske kulture u Istri i proslavi 15. obljetnice MKD IŽ "Kočo Racin" večeras je na pulskom Forumu u 21.00 sat koncert KUD-a "Panče Pešev" iz Kumanova.