Novosti

18/08/2010

Najavljen program manifestacije "Pulska noć - ulicama našeg grada"

Danas je u Komunalnoj palači održana tiskovna konferencija kao najava ovogodišnjeg programa manifestacije "Pulska noć - ulicama našeg grada" koja će se održati u subotu, 21. kolovoza 2010.godine. Predstavljanju su nazočili voditeljica odsjeka za kulturu Grada Pule Lidija Musi, predstavnik agencije Avenue Milan Rašula, suorganizator Budimir Žižović, direktor regionalnog centra Zagrebačke banke Valter Šarić i direktorica TZ Pula Sanja Cinkopaj Korotaj.

Lidija Musi je istaknula kako je "Pulska noć" jedna u nizu ljetnih manifestacija koje su prirasle srcu Puljana. Pritom se zahvalila sponzorima koji su pomogli da se manifestacija održi i ove godine. Program će se odvijati na šest lokacija, protežući se od Foruma pa sve do Giardina. Unatoč smanjenom programu nadamo se jednako dobroj zabavi  kao i prethodnih godina, ne samo za domaće već i za goste.

Milan Rašula istaknuo je kako je ovo šesta po redu tradicionalna gradska fešta, simbolički ispraćaj ljetne sezone uz bogat zabavni program. Iako je program konceptualno sužen, dobre zabave neće nedostajati. Fešta će trajati od 21.00 sat pa sve do 1.00 poslije ponoći, a protezati će se od Foruma, ulicom Sergijevaca, Danteova trga, Portarate do Giardina. Otvaranje fešte počinje tradicionalno na pulskom Forumu gdje će građane zabavljati grupa Nola, TashaË›&Coloseum band i KUD Uljanik, a na Giardinima bit će upriličena i gradelada gdje će građani i posjetitelji moći uživati u srdelama i vinu koji će se nuditi za ukupno petnaest kuna. Ugostiteljski objekti imaju dozvolu rada do dva sata poslije ponoći, a trgovine će raditi do ponoći.

Budimir Žižović, je istaknuo kako je cilj ove manifestacije zabaviti i razveseliti kako domaće, tako i goste uz raznolik glazbeni program. Kako je najvljeno  lijepo vrijeme siguran je da će doći velik broj posjetitelja koji će uživati u gradelama, vinu, pršutu i siru.

Valter Šarić istaknuo kako je Zagrebačka banka suradnju s Gradom Pula započela još početkom godine kada je potpisan ugovor o poslovnoj suradnji zajedno za istarskom županijom u projektu Sajam knjige u Istri. Zagrebačka banka je ove godine generalni sponzor manifestacije. Šarić smatra da je potrebno da Zagrebačka banka i u ovakvim projektima, dio svojih dobiti ustupi manifestaciji poput "Pulske noći."

Sanja Cinkopan je istaknula kako je kao pokrovitelj TZ Grada Pule uključena u ovu manifestaciju od samog  početka održavanja te smatra da ako se zabavljaju Puljani zabavit će se i gosti. Grad će unatoč skraćenom programu ipak biti pun kako domaćih ljudi tako i gostiju.

Pozivaju se svi zainteresirani da u što većem broju svojim prisustvom uveličaju ovu šestu po redu tradicionalnu "Pulsku noć."