Novosti

19/08/2010

Održana tiskovna konferencija o donesenim aktima Gradonačelnika

Gradonačelnik Boris Miletić je uz nazočnost gradskih pročelnika održao konferenciju za medije o aktima donesenim u razdoblju od 4. kolovoza do 18. kolovoza 2010. godine.

U navedenom je razdoblju doneseno ukupno petnaest akata. Prva četiri akta se odnose na realizaciju Programa kreditiranja "Poduzetnik Pula 2010". Dakle, doneseni su Zaključak o raspisivanju Javnog poziva poduzetnicima za dodjelu kredita prema Ugovorima o poslovnoj suradnji na području poticanja razvoja poduzetništva grada Pule - Program kreditiranja "Poduzetnik Pula 2010", Rješenje o imenovanju povjerenstva za odabir poduzetničkih projekata - Program kreditiranja "Poduzetnik Pula 2010", Pravilnik o radu Povjerenstva za odabir poduzetničkih projekata - Program kreditiranja "Poduzetnik Pula 2010" i Zaključak o prihvaćanju Sporazuma o poslovnoj suradnji s Pulskim centrom za poduzetništvo - Program kreditiranja "Poduzetnik Pula 2010". Navedenim aktima stvoreni su preduvjeti za provedbu programa kojima Grad nastavlja s poticanjem razvoja poduzetništva na svom području. Da podsjetimo, Grad kroz subvenciju kamate 3% za proizvodne djelatnosti i 2% za ostale djelatnosti, želi omogućiti pristup povoljnijim uvjetima financiranja pravnim i fizičkim osobama registriranim u gradu Puli. Ukupni kreditni fond iznosi 30.000.000,00 kn.

Donesen je Zaključak o usvajanju Izvješća o javnoj raspravi o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja "Lučica Delfin". Javna rasprava o prijedlogu Plana je održana u razdoblju od 7. travnja do 10. svibnja 2010. godine. Prijedlozi i primjedbe zaprimljene tijekom javne rasprave su obrađene i izrađeno je Izvješće o javnoj raspravi. Ovim Zaključkom se Izvješće usvaja te time postaje temelj za izradu nacrta konačnog prijedloga Plana. Donesen je Zaključak o izmjeni i dopuni Zaključka o organiziranju manifestacija "Promocija autohtonih istarskih pića". Temeljem zahtjeva grupe ugostitelja koji imaju terase u Flanatičkoj ulici, odobrava se održavanje Promocija autohtonih istarskih pića (istarskog vina i rakije), svakodnevno do 30. listopada 2010. godine u vremenu od 21.00 do 24.00 sata.

Donesen je Zaključak o davanju mišljenja o amandmanima na prijedlog Odluke o uređenju prometa na području Grada Pule. Sukladno obvezi utvrđenoj Poslovnikom Gradskog vijeća Grada Pule, dano je mišljenje o amandamnima vijećnika na prijedlog Odluke o uređenju prometa na području Grada Pule. Odluka je usvojena na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 12. kolovoza.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 4. kolovoza do 18. kolovoza 2010. dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.