Novosti

20/08/2010

Održana tiskovna konferencija povodom završetka procesa usklađivanja koncepta uređenja pulske Rive

Gradonačelnik Boris Miletić i direktor tvrtke Communico d.o.o. Marino Brečević u Komunalnoj palači održali su tiskovnu konferenciju povodom završetka procesa usklađivanja koncepta uređenja pulske Rive koji će poslužiti kao programska osnova za raspis urbanističkog natječaja.

Boris Miletić je istaknuo da se projekt Riva nalazi pri kraju nulte faze tj. usklađenja koncepta uređenja prostora Rive koji će poslužiti kao osnova za raspisivanje urbanističkog natječaja. Naglasio je kako je uređenje pulske Rive dugotrajan proces te izrazio zadovoljstvo uključivanjem svih zainteresiranih građana, gospodarskih, političkih i  institucionalnih čimbenika koji svojim prijedlozima participiraju u kreiranju jasne i kvalitetne vizije približavanja Pule moru. Gradonačelnik smatra da je ovo projekt koji daje nadu za budućnost, jedan veliki kapital koji grad Pula ima i potrebno ga je na najbolji mogući način iskoristiti. Ovim procesom na zadovoljstvo svih građana, Pula postaje pravi grad na moru. Naravno, razvoj tog područja ne bi bio moguć bez rješenja pitanja kanalizacije za koju su osigurana financijska sredstva.

Marino Brečević je govorio o koracima  koji su poduzeti i istaknuo namjeru da se natječaj raspiše početkom mjeseca rujna s trajanjem do kraja godine.  Na proljeće bi trebala biti završena prva faza projektnih rješenja. Naglasio je kako je sam projekt uređenja prezentiran i urednicima medija, gospodarstvenicima, predstavnicima svih političkih stranaka, MO Stari Grad i MO Arena, Turističkoj zajednici i HGK Pula te od istih i dobivena podrška. Plan projekta je i na web stranicama Grada Pule gdje  je u periodu od dva mjeseca pristiglo 65 prijedloga za uređenje gradske rive.