Novosti

20/08/2010

Gradonačelnik demantirao iznesene tvrdnje o radu gradske uprave vezane uz Urbanistički plan uređenja Lučice Delfin

Na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji gradonačelnik Boris Miletić demantirao je dezinformacije koje su puštene u javnost od strane predstavnika Nezavisne gradske liste (NGL) Plinio Cuccurin vezane uz Urbanistički plan uređenja Lučice Delfin.

"Mnoge su neistine izrečene na račun rada Gradske uprave i mene osobno. Proziva me se za antedatiranje dokumenata, varanje građana i  iznošenje neistina. Vijećnicima nezavisne liste Plinija Cuccurina koji me prozivaju, mogu poručiti samo da ne mjere druge svojim laktom. Očigledno je iznošenje neistina u istupima prema javnosti da je to naše prihvatljivo i uobičajeno ponašanje. Podsjetiti ću na neistinu da je Grad Pula zabranila predizborni skup nezavisne liste Plinija Cuccurina - što nije točno, te na tvrdnju da je u Puli proračun za 2010. donesen bez davanja mogućnosti oporbi da predloži amandmane,  što također nije istina"izjavio je Miletić

Dodao je kako je sva korespondencija dostupna, te ju je dostavio novinarima. Novinarima je uručeno: zahtjev Grada prema Društva arhitekata Istre za imenovanje predstavnika u Povjerenstvu za Lučicu Delfin, odgovor od DAI-a o imenovanju gospodina Marija Smilovića i dopis mjesnog odbora Nova Veruda vezano uz obuhvat UPUa Lučica Delfin.

"Ova gradska uprava trudi se što je više moguće raditi na transparentnosti. Kao što su ovi dokumenti dostavljeni Vama, naravno da su i na raspolaganju gradskim vijećnicima, koji bi ih dobili samo da su ih zatražili, te su im i dalje na raspolaganju. Vezano uz odgovor od DAI-a za imenovanje gospodina Smilovića koji Vam je dostavljen, vidite da se radi o odgovoru koji je stigao elektroničkim putem od strane predsjednika društva arhitekata. Komunikacija elektroničkim  putem dopuštena je aktima grada (Statut i Poslovnikom GV), a sve temeljem važećih zakonskih i podzakonskih propisa (Zakon o općem upravnom postupku i Uredba o uredskom poslovanju). Samo primjera radi i amandmani gradskih vijećnika zaprimaju se e-mailom. Ne želim se petljati u samu proceduru donošenja odluka DAI-a, ali činjenica je kako  je i gospodin Nefat predsjednik KV NL PC, koji je ujedno i potpredsjednik DAI-a, istaknuo da se o istome raspravljalo i naglasio da nije imao dojam da itko ima išta protiv toga da Smilović bude predstavnik DAI-a te da mu ne smeta da je gradsko povjerenstvo na čijem je Smilović čelu odradilo svoj posao,"istaknuo je Miletić.

Miletić je podsjetio kako je Gradsko vijeće usvajanjem Generalnog urbanističkog plana konsenzusom automatski prihvatilo puno planova nižeg reda - UPU-a i detaljnih planova u 2009. godini. Gradonačelnik je istaknuo da je Gradsko vijeće donijelo Odluku o početku izrade UPU Lučica Delfin jednoglasno te Odluku o programu rada Gradskog vijeća za 2010. godinu s 21 glasom za i 1 suzdržanim.

Miletić smatra kako ovakvi istupi i neargumentirana prozivanja, nažalost služe samo u svrhu politikantstva, te ističe kako je zadaća gradonačelnika zaštititi dignitet gradske uprave i Grada i rješavati probleme, a ne baviti se politikanstvom. Ističe kako je za argumentiranu raspravu, ali ne i za iznošenje neistina, poluinformacija ili insinuacija s ciljem difamiranja ličnosti.

Napomenuo je kako očekuje javnu ispriku vijećnika Licula onima koji su časno i stručno obavili svoj posao i dodao kako nije, neće i ne želi govoriti neistine te kako politika ideala nikada neće biti slična politici kapitala.