Novosti

23/08/2010

Pulska noć - ulicama našega grada

U subotu je održana tradicionalna «Pulska noć- ulicama našeg grada ». Program se odvijao na šest najfrekventnijih lokacija u gradu, od Foruma pa sve do Giardina. Svirali su razni domaći bendovi, koji su glazbom pratili izuzetno živu večer, u kojoj su se u moru ljudi, ispreplele sve generacije, što je ovom događaju dalo dodatnu draž. Građani Pule i gosti odazvali su se u velikom broju pa je zabava trajala do kasno u noć.

Feštu je otvorio Budimir Žižović, jedan od suorganizatora, koji je posjetiteljima poželio dobru zabavu uz napomenu da želi da ljeto, koje je na izmaku, ipak još malo potraje. Istaknuo je da je ovogodišnjem programu kumovala recesija pa je stoga nešto skromniji nego prethodnih godina, no ipak kvalitetan te svatko može pronaći nešto za sebe.

Na Giardinima se održavala tradicionalna gradelada. Dobru atmosferu na Giardinima uspješno su podizali Dean Bakić i Live band dok su se na Portarati gosti zabavljali uz trio Val. Osim pjesme i plesa, posjetitelji su ondje mogli nabaciti i kakvu privremenu tetovažu, pozirati uličnim slikarima koji su od njihovog lica izrađivali karikature ili pak kupiti suvenir kojih su ulice bile krcate. Ulica Sergijevaca je ugostila jazz glazbenike. Stoga su svi ljubitelji te vrste glazbe došli na svoje te su mogli uživati u skladbama kvinteta Fjaka i kvarteta Sterpin, Lukić, Mirt, Bernobić. Nešto mirnija atmosfera vladala je na Danteovom trgu, gdje su nastupili Duo magic i KUD-ovci, no zato je Forum bio krcat. Nakon zagrijavanja, za koje su se pobrinuli plesači KUD-a Uljanik te odlični Tasha&Coloseum band, vrhunac večeri zasigurno je bio nastup grupe Nola, koja je raspjevala i rasplesala čitav Forum.

Pulska fešta potrajala je do sitnih noćnih sati kada su s ulica starog grada počeli odlaziti i oni najuporniji te svoje mjesto prepustili djelatnicima Herculanee, koji su do nedjeljnog jutra starogradsku jezgru i Giardine vratili u prvobitno stanje, spremno za novi dan.