Novosti

27/08/2010

Okončani radovi na sanaciji sportske dvorane OŠ Šijana

U sportskoj dvorani OŠ Šijana održana je tiskovna konferencija u nazočnosti gradonačelnika Borisa Miletića, pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erika Lukšića i ravnateljice osnovne škole Šijana Alme Tomljanović povodom okončanja radova na sanaciji sportske dvorane za tjelesnu i zdravstvenu kulturu OŠ Šijana.

Gradonačelnik Miletić je istaknuo kako je ovo još jedna u nizu investicija kojom se poboljšava infrastrukturni standard, uz proširenje OŠ Vidikovac i Veruda. Ono što preostaje je dovršetak školske kuhinje, čime će se završiti jedna cjelina povećanja standarda obrazovanja. Istaknuo je zadovoljstvo uspješnim pomacima za dobrobit budućnosti najmlađih, unatoč kriznim vremenima.

Ravnateljica Tomljanović izrazila je zadovoljstvo dovršenjem ovog projeta. "Učenicima je bilo obećano da će do početka nove školske godine imati novu dvoranu, što je i učinjeno na veliko zadovoljstvo učenika i lokalne zajednice", zaključila je ravnateljica.

Okončanjem radova na sanaciji sportske dvorane za tjelesnu i zdravstvenu kulturu OŠ Šijane, pedagoška će se godina 2010/2011. odvijati nesmetano prema usvojenim programima za 541 učenika matične škole OŠ Šijana, od ukupno ukupno 605 učenika. Ostala 64 učenika pohađa područne škole. Sanacija dvorane za TZK bila je neophodna zato što je u prosincu 2009. godine došlo  do pomaka zabatnih zidova. Nakon dobivenog mišljenja stručnih osoba da objekt kao takav više nije siguran za upotrebu, isti je bio stavljen van funkcije. Ugovor za izvođenje radova sanacije dvorane potpisan je između naručitelja radova Grada Pule i izvođača radova MIPCRO d.o.o. Ivanec, temeljem provedenog otvorenog postupka javne nabave. Izvedba radova započela je 24.05.2010. a završila 07.07.2010. godine.  Radovi se odnose na sanaciju i rekonstrukciju krova, uređenje hodnika i svlačionica sa sanitarijama, adaptaciju unutrašnje strane zidova i prozora, kao i sanaciju fasade.