Novosti

27/08/2010

Održana tiskovna konferencija o donesenim aktima Gradonačelnika

Gradonačelnik Boris Miletić je uz nazočnost gradskih pročelnika održao konferenciju za medije o aktima donesenim u razdoblju od 19. kolovoza do 26. kolovoza 2010. godine.

U navedenom je razdoblju doneseno ukupno četrnaest akata. Donesena je Odluka o sufinanciranju izrade i ažuriranja službenih prostornih podloga državne izmjere i katastra nekretnina za razdoblje 2011.-2014. godina. Sukladno prijedlogu Središnjeg ureda Državne geodetske uprave, Grad Pula je prihvatio sufinanciranje izrade i ažuriranja službenih prostornih podloga državne izmjere i katastra nekretnina za razdoblje 2011.-2014. godina u ukupnom iznosu od 323.145,00 kn ili godišnje 80.786,00 kn. Na taj način Grad i gradske institucije stječu pravo neograničenog korištenja prostornih podataka i podloga (kartografskih i katastarskih) u digitalnom obliku za potrebe prostornog planiranja.

Donesen je Zaključak o utvrđivanju zemljišta nužnog za redovitu uporabu građevine u svrhu donošenja rješenja o utvrđivanju građevne čestice za građevinu na lokaciji Rizzijeva, radi se o Industrijsko obrtničkoj školi iz Pule kojim se utvrđuje zemljište nužno za redovitu upotrebu građevine - za objekt na Vidikovcu.

Donesena je Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o organiziranju i načinu financiranja Programa produženog boravka u osnovnim školama čiji je osnivač Grad Pula. Grad sufinancira program produženog boravka u razrednim odjelima organiziranim s najmanje 20 učenika i to u iznosu 80% stvarnih troškova plaća i ostalih materijalnih troškova učitelja u produženom boravku. Mjesečna subvencija roditelja iznosi 120,00 kn po učeniku za 10 mjeseci u godini.

Donesen je Zaključak o potvrđivanju imenovanja Guerina Radešića za zamjenika zapovjednika vatrogasnih postrojbi Područne vatrogasne zajednice Pula. Gradonačelnik je potvrdio imenovanje zamjenika zapovjednika postrojbi Područne vatrogasne zajednice Pula. Imenovanje je izvršila Skupština Područne vatrogasne zajednice Pula.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 19. kolovoza do 26. kolovoza 2010. dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.