Novosti

07/09/2010

Izgradnja kanalizacije - Riva

U sklopu pripremnih aktivnosti vezanih za nastavka izgradnje obalnog kolektora pulske kanalizacije, od ponedjeljka 06.09.2010. godine do 13.09.2010. godine provoditi će se istraživački radovi za potrebe izrade projektne dokumentacije, točnije izvedbenog projekta za  izgradnju kanalizacije na Rivi. 

Sukladno provedenom javnom natječaju od strane Hrvatskih Voda tvrtka Urbis izrađuje izvedbeni projekt za izgradnju kanalizaciju na Rivi (dionica Riva) od zgrade Lučke kapetanije do porte Uljanik otok. Istraživački radovi sastoje se od iskopa na dvije istražne jame na lokaciji parkirališta Karolina i kod ulaza porte Uljanik  otok, te 4 istražne bušotine na potezu od semafora na Rivi do ulaza porte Uljanik otok. 

Sami radovi vršiti će se van prometnih površina tako da većih ograničenja u prometu neće biti. Radovi se provode radi potrebe izrade projektne dokumentacija točnije radi definiranja načina zaštite građevinske jame tijekom izgradnje, što će umnogome odrediti način, organizaciju i dinamiku izvođenja radova na izgradnji obalnog kolektora. 

Projekt privremene regulacije prometa koja će vrijediti priliko izgradnje kanalizacije na Rivi  je u izradi i to u dvije varijante, a o konačnom rješenju, obzirom na niz otvorenih pitanja kao na primjer promet teških kamiona, željeznički i autobusni promet, odlučit će Povjerenstvo za promet Grada Pule.