Novosti

08/09/2010

Proširenje zaobilaznice - I faza

U srijedu 17. ožujka 2010. godine u 6,00 sati otvorena je za sav promet ulica Prekomorskih brigada (Zaobilaznica). Dovršetkom asfaltiranja i postavljanjem prometne signalizacije realizirano je proširenje od križanja u Šijani u nastavku već izvedenog kolnika s četiri prometna traka, a završava kod križanja s ulicom za naselje Valmade.
Izgradnja pulske zaobilaznice predstavlja jedan od najzahtjevnijih objekata u građevinskom smislu s obzirom na složene uvjete gradnje i uvažavanje postojećeg stanja, te s obzirom na činjenicu da je  gotovo tijekom cijelog perioda izgradnje omogućen promet. 
Investicija obuhvaća postavljanje 7600 metara rubnjaka te polaganje 20 000 m2 asfalta, oborinsku odvodnju, zaštitu i prelaganje vodovodne mreže, izgradnji javne rasvjete, izgradnja kružnog toka, izmještanju i zaštiti energetskih  i telekomunikacijskih instalacija, izgradnja potpornih zidova i zvučnih barijera, te uređenje prilaza i kolnika na svim obuhvaćenim cestama. Proširenje obilaznice u prometnicu s četiri traka sastavni je dio Programa ulaganja u prometnice koji je donijela gradska uprava radi rješavanja prometnih problema u Puli. 

Izvještaj o realizaciji projekta "Proširenja Zaobilaznice"