Novosti

08/09/2010

Dječji vrtić "Veli Vrh"

Dječji vrtić "Veli Vrh", prvi dječji vrtić sagrađen u posljednjih osam godina u Puli, otvorio je vrata našim najmlađima 1. rujna 2010. godine. Vrtić je projektiran za 120 djece, odnosno pet vrtićkih grupa, a izgrađen je u sklopu kompleksa koji obuhvaća i osnovnu školu Veli Vrh te prostorije mjesnog odbora Veli Vrh. 

Zgrada dječjeg vrtića je jednoetažna građevina s tri vrta, ukupne bruto površine 770 m2, a sastoji se od četiri cjeline postavljene na različitim visinama. Vrtić čini 5 odvojenih jedinica s dnevnim boravkom, garderobom i sanitarnim prostima. Svaka jedinica ima pristup svom vrtu preko djelomično natkrivene terase. 

Pored ulaza su višenamjenska prostorija i blagovaonica. U istom sklopu su i sanitarni prostori za posjetitelje i roditelje. Prostori namijenjeni djelatnicima vrtića obuhvaćaju skupnu sobu za odgojne i zdravstvene djelatnike te garderobu sa sanitarijama. Višenamjenska prostorija opremljena je audio/video sustavom koji omogućava sve vrste lokalnog rada. 

Prilikom izgradnje osobita se pažnja usmjerila integraciji građevine u zelenilo pri čemu se pazilo na prirodnu liniju terena. Kolni pristup građevini omogućen je sa zapadne i sjeverne strane parcele gdje je predviđeno dvadeset parkirnih mjesta, od kojih je jedno invalidsko. Pješački pristup nalazi se na zapadnoj strani kompleksa. 

Korisnici objekta od početka pedagoške 2010./2011. godine su Predškolska ustanova Dječji vrtići Pula sa četiri vrtićke skupine i Predškolska ustanova Istituzione prescolare Rin Tin Tin Pula Pola s jednom vrtićkom skupinom. Sve skupine provode redoviti cjelodnevni 10-satni program.