Novosti

09/09/2010

Održana tiskovna konferencija o donesenim aktima Gradonačelnika

Gradonačelnik Boris Miletić je uz nazočnost gradskih pročelnika održao konferenciju za medije o aktima donesenim u razdoblju od 03.do 08. rujna 2010. godine.

U navedenom razdoblju je doneseno ukupno dvanaest akata.

Doneseno je Rješenje o osnivanju Tima za provedbu aktivnosti sukladno Zakonu o turističkom i ostalom građevinskom zemljištu neprocijenjenom u postupku pretvorbe i privatizacije.   

Tim je sastavljen od službenika upravnih tijela Grada Pule (voditelj Gordana Lanča; zamjenik voditelja Šime Vidulin; članovi: Ivana Vujinović Legović, Ilenya Žudić Marini, Ingrid Bulian, Adela Leko i Vesna Sajić), pred kojima predstoje brojne aktivnosti u provedbi Zakona o turističkom i ostalom građevinskom zemljištu, koje je neprocijenjeno u postupku pretvorbe i privatizacije (stupio na snagu 31.07.2010.).

Tim je obvezan do 30.10.2010. godine izraditi cjelokupni pregled turističkog zemljišta na području grada Pule, te ima obvezu jednom tjedno Gradonačelniku podnositi izvješće o svom radu.

Doneseno je Izvješće o radu Gradonačelnika Grada Pule za razdoblje od 01. siječnja do 30. lipnja 2010. godine.    

Obveza Gradonačelnika Grada Pule, utvrđena čl. 35. točka b. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi je, da dva puta godišnje podnosi Gradskom vijeću polugodišnja izvješća o radu. Izvješćem je obuhvaćen cjelokupni šestomjesečni rad Gradonačelnika te Upravnih tijela Grada Pule, a koja, temeljem čl. 72. Statuta, odgovaraju Gradonačelniku za zakonito i pravovremeno obavljanje poslova iz svoje nadležnosti.

Doneseno je pet Odluka o izdavanju tabularne isprave (Ministarstvo financija Republike Hrvatske; zgrada u Puli, Kandlerova br. 46; Bačić Juraj; Sakiba Bećirović i Svetozar Milošević; Emin Rekić). 

Donesen je i Zaključak o izmjeni i dopuni Zaključka o organiziranju manifestacija. Temeljem već prije donesenog Zaključka gradonačelnika o organiziranju manifestacija u Gradu Puli (01. travnja 2010.), ovim aktom odobrava se održavanje skupa Udruzi mladih Šijane "ŠUM" dana 10. i 11. rujna 2010. godine radi obilježavanja 3. obljetnice postojanja Udruge te se Obrtničkoj komori Istarske županije odobrava zauzimanje dijela javne površine parkirališta Karolina radi održavanja 13. Obrtničkog sajma Istre (od 07. do 10. listopada 2010.) i Međunarodnog sajma proizvođača i distributera brodske PULA BOAT FAIR (od 19. do 22. listopada 2010.).

            Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 03. do 08. rujna 2010. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.