Novosti

15/09/2010

Prijem za izaslanstvo policije iz Hannovera

Gradonačelnik Pule Boris Miletić primio je danas u prostorijama Komunalne palače izaslanstvo policije iz Hannovera, na čelu s načelnikom tamošnje Policijske uprave g. Uweom Biniasom.

Izaslanstvo je u radnom posjetu Policijskoj upravi istarskoj od 10. - 17. rujna. 

Načelnik Policijske uprave istarske g. Mladen Blašković rekao je da se međunarodna policijska suradnja između PU istarske i PD Hannover ostvaruje kroz godišnje međusobne radne posjete delegacija obaju policijskih uprava.


U razdoblju  od 2002. do 2009. godine ostvareno je ukupno 15 međusobnih radnih posjeta u kojima je sudjelovalo više od 50 policijskih službenika s obje strane.

Suradnja između dvaju policijskih uprava temelji se na unapređenju Strategije djelovanja "Policija u zajednici", odnosno organizaciji "Komunalne prevencije". Ovom je prilikom načelnik Blašković zahvalio gradonačelniku koji je među prvima prepoznao potrebu za ustrojavanjem Vijeća za komunalnu prevenciju u gradu Puli budući da je sigurnost tema kojom se treba baviti cijela zajednica, a ne samo policija. Naglasio je i važnost preventivnih projekata za sigurnost građana i turista radi promoviranja Pule i Istre kao sigurnim mjestom za odmor.

Gradonačelnik je istaknuo da Grad podržava i njeguje sve vrste međunarodne suradnje pa tako i onu na području komunalne prevencije. Pohvalio je pritom i dugogodišnju suradnju PU Istarske s Hannoverom.

Načelnik Policijske uprave Hannovera g. Uwe Binias zahvalio se na prijemu i rekao da su u Puli prepoznali odličnog partnera za suradnju te da će se tijekom ovog posjeta detaljnije upoznati s postignutim rezultatima na području komunalne prevencije, prevencijom kriminaliteta za vrijeme turističke sezone i aktivnostima u cilju unaprjeđenja rada kontakt policije pritom naglasivši da se sve ove aktivnosti mogu još više usavršiti.