Novosti

17/09/2010

Nastavak radova na OŠ Veruda

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske raspisalo je javni natječaj koji će omogućiti nastavak radova na zgradi osnovne škole Veruda. Naime, nadležno Ministarstvo, koje vodi cjelokupnu investiciju nadogradnje škole Veruda, raspisalo je javni natječaj za izvođenje dodatnih radova koji su potrebni za dovršetak projekta.

S obzirom da se cjelokupni projekt financira na način da Ministarstvo osigurava 75% sredstava, a Grad Pula 25% sredstava, za dodatne radove Ministarstvo je osiguralo dodatnih 1,5 milijuna kuna, a Grad je izdvojio 500 tisuća kuna. Usuglašenjem dodatnog iznosa stekli su se svi uvjeti za pokretanje postupka javne nabave kako bi se zaključio dodatak ugovoru.

Jednako tako otvoren je i postupak javne nabave za radove na okolišu, te je u istom donesena odluka o izboru najpovoljnijeg ponuditelja. Trenutno je sukladno Zakonu o javnoj nabavi u tijeku propisani rok mirovanja prije zaključenja ugovora.

Preostaje još pokretanje postupka javne nabave za opremanje škole, koji će se pokrenuti nakon što stručne službe pri Ministarstvu razmotre troškovnik.

Podsjetimo, radovi se sastoje od rekonstrukcije dijela "stare" škole i nadogradnje novog krila škole.

U starom dijelu škole rekonstruirat će se kuhinja, blagavaona, spremište hrane i prostorija za osoblje, te napraviti toplotna stanica. Ukupna netto površina je 205,05 m2.

Dogradnjom se na ukupnoj površini od 2073,05 m2 planira izgraditi 10 novih učionica, od čega jedna s pripadajućim kabinetom za fiziku i kemiju, a druga za informatiku. U novom će se dijelu škole nalaziti zbornica, prostorija za prijem roditelja, uredi za pedagoga, psihologa i ravnatelja te dva polivalentna prostora. Uredit će se novi sanitarni čvorovi za odrasle, djecu i invalide. Za potrebe invalida napravit će se rampa na novom ulazu u školu kao i dva dizala na spoju između nove i stare zgrade. Predviđa se i pomična kupola odnosno svjetlarnik iznad stepenica radi boljeg osvjetljavanja i prozračivanja.

Za sportsku dvoranu izgradit će se dvije svlačionice kao i kabinet za nastavnika tjelesne kulture.

U novom dijelu škole nalazit će se i nova kotlovnica.