Novosti

17/09/2010

Održana tiskovna konferencija o donesenim aktima Gradonačelnika

Gradonačelnik Boris Miletić je u nazočnosti gradskih pročelnika održao konferenciju za medije o aktima donesenim u razdoblju od 9. rujna do 16. rujna 2010. godine. U navedenom je razdoblju doneseno ukupno dvadeset i tri akta.

Donesen je Zaključak o usvajanju Informacije o smanjenju kamatne stope po kreditu zaključenom između JU Pula Sport i Hrvatske poštanske banke d.d. za financiranje izgradnje gradskog stadiona Aldo Drozina. Javna ustanova Pula Sport dostavila je informaciju o smanjenju kamatne stope po kreditu kojeg je toj Ustanovi odobrila Hrvatska poštanska banka, a s kojim se financira izgradnja gradskog stadiona Aldo Drozina.

Smanjivanjem kamatne stope sa 7,055% + mjesečni Euribor na 5,100% + mjesečni Euribor, ukupna sredstva predviđena za otplatu kredita smanjuju se, ovisno o kretanju tečaja i euribora za 6.892.600,00 kuna, a samo u 2011. Godini za 670.669,90 kuna.

Doneseno je Rješenje o osnivanju tima za naplatu dospjelih a nenaplaćenih potraživanja Grada Pule. U tim su imenovani članovi iz upravnih tijela Grada Pule koja se u svom djelokrugu rada, između ostalog bave izdavanjem rješenja u upravnim i drugim postupcima kojima se uprihoduju sredstava u proračun Grada Pule (npr. komunalna naknada, doprinosi, porez na tvrtke, zakupnina, najamnina i druge obveze sukladno zakonu). Za voditelja tima imenuje se Nikolina Radulović, načelnica uprave Grada Pule; za zamjenika voditelja Igor Fabris iz Upravnog odjela za financije i opću upravu. Članove su iz Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu: Mirna Radolović, Suzana Paretich i Kristina Benčić, iz Upravnog odjela za prostorno uređenje Adela Leko, a iz Službe za zastupanje Grada Ronald Kontešić. Sonja Nikolić i Alida Kadum imenuju se ispred Upravnog odjela za financije i opću upravu.

Donesena je i Odluka o otkazu ugovora o zakupu poslovnih prostora, odnosno Ugovora o uporabi poslovnog prostora Grada Pule kojom se otkazuju ugovori o zakupu poslovnih prostora zakupnicima koji nisu ispunjavali ugovorne obveze te imaju dugovanja prema Gradu Puli. Zakupci su pisanom opomenom pozivani na plaćanje dospjele zakupnine na koju su se oglušili pa je Grad bio prinuđen postupiti sukladno Zakonu o zakupu i prodaji poslovnog prostora.

Usvojen je prijedlog Izmjena i dopuna Proračuna Grada Pule za 2010. Godinu temeljem zakona o proračunu i zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave kako bi se uravnotežili prihodi i rashodi. U prosincu 2009. Godine donesen je  Proračun Grada Pule za 2010. godinu u ukupnom iznosu od 420.127.421,00 kuna, a predloženim izmjenama i dopunama, smanjuje se za 11,28 % i iznosi 372.720.385,00 kuna. Gradonačelnik je naglasio da je Proračun smanjen po svim stavkama, dok su jedino povećana sredstva namijenjena socijalnoj skrbi.

Usvojen je i prijedlog Odluke o proglašenju dijela gradskog groblja Monte Ghiro u Puli kulturnim dobrom od lokalnog značaja. Gradskom vijeću Grada Pule predlaže se donošenje ove Odluke kojom treba utvrditi područje obuhvata kulturnog dobra od lokalnog značaja i mjere zaštite tog područja, kao i način osiguranja sredstava potrebnih za provedbu odluke. Cilj je zaštita i očuvanje graditeljske baštine u izvornom stanju dijela gradskog groblja Monte Ghiro, koje bi se proglasilo memorijalnom cjelinom, a sve kako bi se spriječila daljnja devastacija i degradacija grobnog fonda.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 9. do 16. rujna 2010. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.