Novosti

17/09/2010

Gradonačelnik primio sudionike konferencije

Udruga ruske nacionalne manjine u Istri "Ruski dom" organizirala je konferenciju na temu "Problemi koji nastaju pri isporuci i stavljanju u pogon tehničkih uređaja za opasne proizvodne objekte. Putovi rješavanja" koja se održava od 13. do 17. rujna u Hotelu "Valamar Dijamant" u Poreču.

Sudionici su u sklopu konferencije 13. rujna posjetili Pulu, prilikom čega ih je na pulskom Forumu primio pulski gradonačelnik Boris Miletić. Uz riječi dobrodošlice, poželio im je ugodan boravak u Puli i Istri, puno uspjeha u radu te zaželio da nas dogodine ponovo posjete kako bi ovaj i slični susreti postali tradicionalni.

Konferencija je organizirana u suradnji s ruskom tvrtkom ANO "MLP" "Međunarodna liga proizvođača opreme za opasne proizvodne objekte", Međunarodnom udrugom ekspertnih organizacija i organa certificiranja "Expert Holding" i Ruskom ekspertnom kompanijom po objektima povećane opasnosti OΛO "RosEK" te uz sudjelovanje ovlaštene ustanove tehničkog nadzora Njemačke TàœThà¼ringen e.V.

Konferenciji prisustvuju tvrtke proizvođači opreme, predstavnici organizacija koje koriste ovakvu opremu i predstavnici Državnih organa za standardiziranja i certificiranja proizvoda, zatim organa tehničkog nadzora država bivšeg Sovjetskog saveza, carinskih organa Bjelorusije, Kazahstana i Rusije te trgovačko- industrijskih komora tih država.

Tema konferencije je certificiranje, dobivanje dozvola za upotrebu i korištenje opreme s ciljem formiranja jedinstvene pozicije proizvođača i korisnika opreme.

Razmotrit će se i osobitosti isporuke tih proizvoda u zonu Carinskog Saveza Bjelorusije, Kazahstana i Rusije.