Novosti

20/09/2010

Nadogradnja Osnovne škole "Veruda"

Nadograđena Osnovna škola Veruda svečano je otvorena 6. svibnja 2011. godine. Realizacijom ovog projekta osigurali su se prostorni uvjeti za jednosmjensku nastavu.
Radovi na nadogradnji škole započeli su u drugoj polovici lipnja 2009. godine. Rekonstruiran je dio "stare" škole i nadograđeno je novo krilo škole. U starom dijelu škole rekonstruirana je kuhinja, blagavaona, spremište hrane i prostorija za osoblje te toplotna stanica u ukupnoj netto površini od 205,05 m2. Dogradnjom se na ukupnoj površini od 2073,05 m2 izgradilo deset novih učionica, od čega jedna s pripadajućim kabinetom za fiziku i kemiju, a druga za informatiku. U novom dijelu škole nalazi se zbornica, prostorija za prijem roditelja, uredi za pedagoga, psihologa i ravnatelja te dva polivalentna prostora.
Uredili su se novi sanitarni čvorovi za odrasle, djecu i invalide. Za potrebe invalida postavljena  je rampa na novom ulazu u školu kao i dva dizala na spoju između nove i stare zgrade. Pomična kupola odnosno svjetlarnik nalazi se iznad stepenica radi boljeg osvjetljavanja i prozračivanja.
U sklopu sportske dvorane sagrađene su dvije svlačionice kao i kabinet za nastavnika tjelesne kulture, a u novom dijelu škole nalazi se i nova kotlovnica.

Svi radovi izvedeni su u skladu s novim pedagoškim standardima i zakonima Republike Hrvatske po prijelazu školskog obrazovanja u jednu smjenu.
Cjelokupan projekt vodilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske koje je osiguralo 75% sredstava dok je Grad Pula osigurao 25% potrebnih sredstava. Ukupna vrijednost investicije iznosi 18 milijuna kuna.
Radove je izvela pazinska tvrtka »Vladimir Gortan«, a stručni nadzor povjeren je tvrtci Constructa-Inženjering d.o.o. Pula.