Novosti

21/09/2010

Caffe sa sindacom

U Komunalnoj palači održan je "Caffe sa sindacom", redovito tradicionalno jednomjesečno  druženje na kojem gradonačelnik Boris Miletić neformalno razgovara s predstavnicima medija o aktualnim gradskim pitanjima.  Na početku gradonačelnik je istaknuo kako mu je iznimno drago što je otvoren vrtić, škola i prostor Mjesnog odbora na Velom vrhu. Ustvrdio je kako  je to još jedan korak naprijed u poboljšanju standarda školovanja, napomenuvši da Grad Pula posljednjih godina puno ulaže u osnovno školstvo.

Gradonačelnik Miletić istaknuo je početak radova na pristupnoj cesti od Stancije Peličeti do Pomera kao projekt od iznimne važnosti. Pristupna je cesta prema južnom dijelu Istre, ujedno zaobilaznica gradskog područja Pule te će zbog izravne povezanosti s čvorom Pula turistima i putnicima koji žele stići u Premanturu, Medulin i Ližnjan znatno olakšati i skratiti putovanje, pogotovo u ljetnim mjesecima prilikom subotnjih izmjena gostiju. Pritom je Gradonačelnik informirao novinare rekavši da je Tomislav Mihotić, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture za iduću godinu najavio izgradnju kružnog toka u Šijani, čije će dovršenje rezultirati boljom prometnom situacijom u gradu Puli.

Gradonačelnik je izjavio kako je rebalans proračuna u tijeku, te je istaknuo da su smanjeni gradski prihodi kao i rashodi. Napomenuo je da se neće zadirati u socijalna davanja, kao ni u 30 milijuna kuna kreditnih sredstava koji su pruženi kao pomoć poduzetnicima i gospodarstvenicima.

Miletić je pripomenuo da su se iznašla rješenja vezana za završetak radova proširenja na OŠ Veruda te istaknuo da se ne može govoriti o rokovima završetka radova dok se ne okonča proces javne nabave.