Novosti

24/09/2010

Sastao se Stožer za zaštitu i spašavanje

Povodom obilnih padalina i nevremena koje prognostičari najavljuju da bi mogle pogoditi područje grada Pule tijekom ovog vikenda, danas se u prostorijama Komunalne palače sastao Stožer za zaštitu i spašavanje pod vodstvom zamjenika gradonačelnika Fabrizia Radina. Stožer je o nevremenu i nužnim pripremnim radnjama obavijestio sve ustanove u kulturi, sportu, škole i vrtiće u nadležnosti grada Pule kao i ravnatelje i direktore poduzeća  te uspostavio dežurstva kako bi se u slučaju najgoreg moglo odgovarajuće intervenirati.

Radnici Pula Herculaneae preventivno čiste kanal Pragrande u dužini većoj od 2 km od Medulinske ceste pa sve do ulaza u zatvoreni dio na parkiralištu kod Croatie osiguranja radi bolje protočnosti i smanjenja mogućnosti plavljenja. Tijekom čišćenja izvučeno je oko 15 m3 nasutog različitog materijala. Također su očišćena tri propusta koja su bila preko 90% zapunjena, te su izrađene taložnice na upustima kako ne bi došlo do ponovnog nanošenja materijala u kolektor i kanal. Osim kanala Pragrande očišćeni su i brojni slivnici u području Stoje, Šijane i Verude.

Nakon katastrofalnog nevremena koje je prošli vikend pogodilo dio istarskog poluotoka uzrokujući ogromnu materijalnu štetu,  ovim putem upozoravamo građane da provjere i po  potrebi očiste odvodne kanale u svojim dvorištima, zatvore prozore te upozoravamo da ne ostavljaju parkirana vozila na mjestima na kojima se nakupljaju veće količine oborinskih voda, odnosno iznad šahtova kako bi interventne jedinice mogle u slučaju potrebe čim lakše obaviti svoj dio posla.